ČEDA OD ŠIPTARA DOBIO DVA ROLEKSA DA BI GA IZVUKAO IZ ZATVORA! Veruović sve šokirao i otkrio detalje iz Šilerove!
Foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva, Shutterstock

Šokantno! Bivši Đinđićev telohranitelj oštro o lideru LDP

ČEDA OD ŠIPTARA DOBIO DVA ROLEKSA DA BI GA IZVUKAO IZ ZATVORA! Veruović sve šokirao i otkrio detalje iz Šilerove!

Politika -

Jovanović često išao u CZ da poseti vođu „zemunaca“, govorio mu je: „Biće sve u redu, Dućo, ja sam tu. Samo nemoj da kažeš da smo šmrkali, da smo se kupali u bazenu“, otkriva Veruović

Lider LDP Čedomir Jovanović svojevremeno je u zatvoru redovno posećivao vođu „zemunskog klana“ Dušana Spasojevića Šiptara. On se tada iza rešetaka nalazio zbog jedne od otmica koje je izvršila ova kriminalna grupa!

foto: Marina Lopičić

Jovanović je, naime, te 2001. pokušavao da izvuče Spasojevića iz zatvora i za to je bogato nagrađen - vrednim „roleks“ satovima, ali i novcem, otkriva Milan Veruović, nekadašnji telohranitelj ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Odrešio kesu

- Dušan Spasojević ga je nagradio novcem, a dobio je i dva sata, muški i ženski „roleks“! Išao je u zatvor, jer je morao Duću da smiri i relaksira. Da mu kaže: „Biće sve u redu, Dućo, ja sam tu. Samo nemoj da kažeš da sam ja s tobom bio na onoj žurki, da smo šmrkali, da smo se kupali u bazenu...“ Čeda je direktno učestvovao u njegovom oslobađanju, imao je vezu i kontakt sa „zemunskim klanom“ - rekao je Veruović u intervjuu za Balkan info.

Zbog svega toga Jovanović se osećao kao da ga „zemunski klan“ drži u šaci, pa se zato, tvrdi Veruović, obradovao kada je policija, nakon ubistva Đinđića, u akciji „Sablja“ 27. marta 2003. ubila Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma. Šiptar i Kum su u tom trenutku bili među glavnim osumnjičenim za ubistvo premijera.

U trenutku te likvidacije Veruović je ležao u bolnici zbog ranjavanja u atentatu.

Radostan zbog ubistva

- Čeda me je često posećivao u bolnici. Te večeri, u kasno doba, došao mi je i sav ozaren rekao radosnu vest: „Milane, osvetili smo Zorana.“ Bio je radostan i zadovoljan. Rekao je da su pronašli štek u kom su se nalazili „zemunci“ i da su pokušali da pružaju otpor i beže, pa je policija primenila silu i ubila ih. Pitao sam: „Čedo, zar ste morali da ih ubijete?“ Bilo je mnogo drugih načina, pa i da se sami poubijaju. Mislim da su bili veoma važni svedoci. Ali upravo zbog toga on je bio radostan, bio je u strahu da se ne razotkriju njegovi kontakti s njima - ispričao je Veruović.

foto: Privatna Arhiva

Dokazi da je šurovao sa „zemunskim klanom“ bili su svuda po vili u Šilerovoj ulici u Zemunu, pa je zbog toga, dodaje on, taj objekat i uništen do temelja.

- Čedu su plašili slikama iz Šilerove. Na kraju je srušio Šilerovu. Gradska uprava se bunila, nisu mogli da nađu pravi razlog da izvrše to naređenje, ali je on išao kao Krcun i rušio sve čega se bojao - zaključuje Veruović.

foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Neverovatno

ČEDA SE DIVIO ŠEŠELJU I AMFILOHIJU

Posle oktobarske revolucije ja sam ušao u policijske cipele, a mnogi su ušli u džipove i BMW automobile, u kombinacije, gradnje, zidanje, u politiku, milione, kaže Veruovuić:

- To je Mikonos, Rodos... Ne znam gde se sve letuje, pa paraglajdinzi, surfinzi. Čeda nekada nije znao da otvori ni vrata na mom autu. Ne da ga vozi, nego da otvori vrata! On se divio Šešelju, ali o tome nije pričao nikada. I vladiki Amfilohiju se divio, on ga je i krstio.

Dva dana ćuti

PITANJA SU VAM IDIOTSKA I KRETENSKA

Jovanović se ni juče nije oglašavao povodom Veruovićevih tvrdnji. Komentar smo pokušali da dobijemo preko njegovog saradnika za medije, ali nam je on na molbu odgovorio da su pitanja „kretenska i idiotska“. Podsetimo, Veruović je otkrio i da je Jovanović deset dana pre atentata na premijera 2003. dobio informaciju da će Đinđić biti ubijen, ali da ništa nije preduzeo, već je otišao van zemlje na skijanje. Lider LDP, inače, nikada nije javnosti do kraja objasnio svoju vezu sa „zemuncima“.

foto: Youtube Printscreen

Zlatko Nikolić

ŠILEROVA SRUŠENA ZBOG DOKAZA, SVE SE ZNALO

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za Kurir da i danas kad je reč o likvidaciji premijera 2003. ima mnogo nerazjašnjenih nedoumica.

- Pitanje je čiji se „roleksi“ sada nalaze po nekim stanovima, ali to je posao kriminalista. I najnaivniji znaju da je vila u Šilerovoj srušena da nadležni ne bi našli tragove. Po dlakama i DNK se može naći gde je ko bio. Svi koji su sarađivali s klanom plašili su se video-snimaka, jer su znali da te ubijene barabe sve snimaju i da im je jedina zaštita i šansa da prežive bila to da imaju materijal za ucenjivanje.

Kurir / Silvija Slamnig / Balkan Info

Foto: Dado Đilas, Shutterstock, Privatna arhiva

foto: Kurir

DANAS U KURIRU SAZNAJTE JOŠ:

Bruka! SKANDAL O KOJEM BRUJI CELA CRNA GORA: Milo veliča neprijatelja svog dede?! PODIGAO MU I SPOMENIK!

HOROR U KRALJEVU: Đak zverski šutirao druga, ostali navijali: "Ubiće te kao konja"

KAKAV MALER: Kosmajčev zet pred ubistvo kupio blindiranu mečku, ali nije stigao da je registruje!

PRESEDAN! PENZIONER POBEDIO DRŽAVU: Fond PIO izgubio spor u Bačkoj Palanci!

JEZIV PRIZOR: Muškarac izvršio samoubistvo na Košutnjaku, razneo sebi glavu ispred vrtića!

LUDILO! AFERE PREDSEDNIKA OPŠTINE GROCKA: Ženu i ćerku vodio u Italiju o trošku Gročana!

INTERVJU! MILI O ODNOSU S DVE NAJVEĆE SUPARNICE: Ceca mi je bliža od Jece, ali se ne družim s njom

KINGSI SU HIT: Tek sada se vidi Divčeva vizija, niste verovali, ali ja pravim šampionski tim

DANAS POKLON U KURIRU: Svaki čitalac dobija KALENDAR BUKMARKER za 2019. godinu

Danas svaki čitalac dnevnih novina Kurir dobija na poklon kalendar bukmarker za 2019. godinu.

Reč je o korisnom poklonu jer je u isto vreme lenjir, bukmarker i kalendar.

Ne propustite svoj primerak Kurira sa višenamenskim poklonom.

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track