Najnovije vesti

DOBILI INFORMACIJE OD STRANE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Kosovsko tužilaštvo tvrdi da je Ivanovića ubila petočlana grupa povezana sa voždovačkim klanom
Foto: AP/Bojan Slavković

PROVERAVAJU SE PODACI

DOBILI INFORMACIJE OD STRANE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Kosovsko tužilaštvo tvrdi da je Ivanovića ubila petočlana grupa povezana sa voždovačkim klanom

Politika

Kosovsko Specijalno tužilaštvo proširilo je istragu o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića posle informacija koje su, navodno, dobijene od jedne strane obaveštajne agencije, prenosi RTK.

Kako prenosi RTK, specijalni tužilac Sulja Hodža tvrdi da su od te agencije dobijeni izveštaj i slike koje će biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića

foto: EPA/STRINGER

U izveštaju koji je dobijen od arbresh.info tvrdi se da je grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od pet osoba i da su one, kako se navodi, "dovedene u vezu sa Voždovačkim klanom i angažovane su od srpske tajne službe".

Što se tiče tog slučaja, kosovska policija kaže da je preduzela sve potrebne policijske akcije u skladu sa zakonskim ovlašćenjima o čemu će obavestiti i javnost, navodi arbresh.info, pozivajući se na izvore iz policije.

Milan Radojčić, kojeg Kosovska policija traži, navodno je deo te grupe i “naredio je da se izbrišu neki tragovi i činjenice", prenosi RTK.

Petočlana grupa je, prema tom izveštaju, navodno provela mesec dana pre ubistva u motelu Octan u Lešku.

U tom periodu, navodi se, članovi tima su često odlazili u Mitrovicu.

"Viđeni su u belom range roveru, a policija ih je čak zaustavila zbog prebrze vožnje u Zvečanu. Auto je vlaništvo braće Vulović sa registarskim tablicama BG-788-GN, ali je od nadležnih u policiji traženo da se svi tragovi ove akcije izbrišu, što je urađeno", tvrdi se u izveštaju.

Naređeno je praćenje aktivnosti članova grupe.

foto: Filip Plavčić

"Nakon što je akcija završena 16. januara 2018. godine, tim je bio podeljen na dva dela. Prvi je stigao na beogradski aerodrom, dok je drugi odleteo sa aerodroma u Prištini", tvrdi se u izveštaju.

Prema navodima iz izveštaja, njihova destinacija je bila Tajland, gde su proveli dva meseca.

U grupi koja je otišla iz Beograda, kako se tvrdi, bili su "Joca i Bojana, a iz Prištine je otišao Peđa ili Predrag", koji je, navodno, bio osuđen za ubistvo policajca, ali je uz pomoć BIA oslobođen.

Sa prištinskog aerodroma su otišli i Miloš i Barbara Segetin, tvrdi se u izveštaju.

Sve troškove boravka ekipe u motelu Octan u Lešku je preuzeo navodno Srđan Vulović pod nadimkom Gene.

foto: Filip Plavčić

On je, kako se navodi, posle ubistva Ivanovića zbog zdravstenih problema smešten u bolnicu.

Povodom ubistva Olivera Ivanoviča, kosovska policija je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markoviću koju su u pritvoru i osumnjičeni za krivično delo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.

U vezi sa ubistvom Ivanovića policija Kosova je izdala poternicu i za Radoičićem.

Tužilac:Nije proširena istraga o ubistvu Ivanovića

Kosovski tužilac Sulja Hodža reagovao je u kratkom roku na navode prištinskih medija da je proširena istraga o ubistvu Olivera Ivanovića i demantovao i tu tvrdnju, kao i tvrđu da su to učinili na osnovu izveštaja neke strane službe.

Hodža je u izjavi za Insajder demantovao navode pojedinih medija da je Specijalno tužilaštvo Kosova donelo odluku o proširenju istrage ubistva lidera Gradanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na osnovu izveštaja jedne strane službe.

foto: Zorana Jevtić, EPA

On je, međutim, potvrdio da je tužilaštvo dobilo određene informacije, ali ne od neke službe, kako su preneli mediji, već od portala Arbresh.info.

"Tačno je da smo dobili informacije, radim sa istraživačima na proveri. Tužilaštvo još nije donelo odluku o proširenju istrage, jer za sada nemamo dovoljno dokaza", rekao je Hodža za Insajder.

RTK na albanskom jeziku je danas preneo da je kosovsko Specijalno tužilaštvo proširilo istragu o ubistvu Ivanovića posle informacija koje su, navodno, dobijene od jedne strane obaveštajne agencije.

Kako je prenela ta TV, Hodža je rekao da su od te agencije dobijeni izvestaj i slike koje će biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića.

U izveštaju koji je dobijen od arbresh.info tvrdi se da je grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od pet osoba i da su one, kako se navodi, "dovedene u vezu sa Vozdovačkim klanom i angažovane su od srpske tajne službe", navodi se u tekstu RTK.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...