OGORČENI SRBI DIGLI GLAS U ĐAKOVICI: Zabrana da slavimo Božić u gradu u kom smo rođeni još jedno je albansko zastrašivanje!
Foto: Youtube Printscreen

predsednik Udruženja Đakovčana Đokica Stanojević

OGORČENI SRBI DIGLI GLAS U ĐAKOVICI: Zabrana da slavimo Božić u gradu u kom smo rođeni još jedno je albansko zastrašivanje!

Politika -

BEOGRAD - Protest Albanaca u Đakovici zbog zahteva raseljenih Srba da u svom gradu proslave Božić samo je jedan od oblika zastrašivanja srpskog naroda kojim se ukida i njihovo poslednje pravo da obiđu svoju crkvu na najveće pravoslavne praznike, izjavio je predsednik Udruženja Đakovčana Đokica Stanojević.

Stanojević je rekao da je višečasovni protest održan jutros ispred crkve - manastira u kojoj žive preostale tri monahinje u Đakovici, a koje žale za četvrtom Nadeždom Isailović preminulom pre pet dana.

"Pred očima demokratske Evrope i predstavnika zapadnih ambasada ne dozvoljavaju nam da proslavimo Božić u gradu u kome smo rođeni", rekao je Stanojević.

Stanojević je upitao međunarodnu zajednicu da kaže ko koga ugrožava.

foto: Youtube Printscreen

"Sloboda nam je oduzeta, ali neka žale oni koji takvu sliku šalju u svet i zabranjuju srpskom narodu da na najveći hrišćanski praznik budu u svojoj crkvi, manastiru u svom gradu", rekao je on.

Stanojević je podsetio da je Udruženje i ove godine blagovremeno institucijama na KiM najavilo plan za dolazak u Đakovicu, te da je to izazvalo reakciju Albanaca.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track