Najnovije vesti

IZVINITE SE SRBIMA ZA GENOCID, PA ONDA DELITE LEKCIJE: Dačić oštro odgovorio hrvatskom ministarstvu!
Foto: Marina Lopičić

zločini 1941. i 1995.

IZVINITE SE SRBIMA ZA GENOCID, PA ONDA DELITE LEKCIJE: Dačić oštro odgovorio hrvatskom ministarstvu!

Politika

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je Hrvatsku da se izvini Srbima za genocid i etničko čišćenje u vreme NDH, pa tek onda da dele lekcije drugima!

Dačić je u izjavi za Politiku povodom ocene hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na božićnoj proslavi da je "proces mirne reintegracije jedna od najvećih ostavština prvog predsednika Hrvatske Franje Tudjama" rekao da je pitanje da li ta reintegracija znači i vraćanje proteranih Srba, jer kako je kazao, tamo sada živi 180.000 Srba od 560.000 koliko ih je bilo 1991.

"Ili je to reintegracija samo onih koje nisu pobili, proterali ili pokatoličili... I kako Srbi iz Hrvatske mogu da izvrše agresiju na svoje teritorije gde su živeli", upitao je Dačić.

On je dodao da je pomirenje moguće samo uz medjusobno uvažavanje i poštovanj, uz potenciranje zajedničkih interesa umesto onoga u čemu se ne slažemo.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da se Dačićevom ocenom da je Plenkovićeva izjava "bestidna" nastavljaju "zlonamerne, tendenciozne i potpuno neutemeljene izjave srpskih zvaničnika o Hrvatskoj" koje najoštrije osudjuju.

(Kurir.rs / Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...