SKANDAL NA KOSOVU! RUŠE HARADINAJA?! Otkriveno da ima 35 SAVETNIKA, imaju plate veće od hirurga!
Foto: AP

DA NIJE MALO MNOGO?

SKANDAL NA KOSOVU! RUŠE HARADINAJA?! Otkriveno da ima 35 SAVETNIKA, imaju plate veće od hirurga!

Politika -

Poslanici Demokratske lige Kosova u skupštini tzv. Kosova reagovali su na informaciju da premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj ima čak 35 savetnika, tražeći njegovu hitnu smenu.

Vođa poslaničkog kluba LDK Avdulah Hoti rekao je da je ovo "vrhunac zloupotrebe novca građana, i da je "imenovanje 80 zamenika ministara, desetina nacionalnih koordinatora, dupliranja plata u kabinetu bilo samo početak".

- Ovome mora da se stane u kraj - rekao je Hoti.

Hadži Avduli, poslanik LDK, rekao je da veliki broj Haradinajevih savetnika ne savetuje apsolutno ništa.

- 35 savetnika, koji ništa ne savetuju, primaju platu koja je nekoliko puta veća od plate hirurga. Kancelarija premijera ima više od 600 zaposlenih, a od njih svako ima platu koja je veća od plate nastavnika. Imamo više od 80 zamenika ministara, više od 200 savetnika ministara, sa platama nekoliko puta većim od plata rudara i drugih radnika. Kosovo će kolabirati zbog zloupotreba i iznuda iz budžeta za savetnike bez saveta - rekao je Avdili i pozvao Haradinaja da da ostavku.

- Moraš da daš ostavku, Ramuše. Kosovo je veće od Ramuša Haradinaja i njegove klijentele. Kosovu je potrebna perspektiva, ekonomski razvoj, jednaka prava za sve i pristojne plate, zasnovane na kvalitetu i profesionalnoj osposobljenosti - zaključio je Avdili.

Drugi poslanik LDK, Naser Rugova, bio je još jasniji:

- Premijer ima 35 savetnika! Zamenik 11 savetnika! Najmanja i najsiromašnija zemlja u Evropi ima najglamurozniju vladu na kontinentu! Klasična otimačina para od najsiromašnijih građana u Evropi! Ovo je skandal - rekao je Rugova.

Kurir.rs/Kosova info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track