Najnovije vesti

ISA MUSTAFA OPLEO PO KOSOVSKIM VLASTIMA: Nije dobro što Priština ne poštuje pismo Trampa i ne ukida takse od 100 odsto
Foto: AP/Markus Schreiber

reakcija

ISA MUSTAFA OPLEO PO KOSOVSKIM VLASTIMA: Nije dobro što Priština ne poštuje pismo Trampa i ne ukida takse od 100 odsto

Politika

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Musutafa ocenio je da nije dobro što Priština ne poštuje predlog predsednika SAD Donalda Trapa i ne ukida takse od 100 odsto za uvoz srpske robe, objavio je RTK2.

 

Mustafa je na konferenciji za medije rekao da "bez podrške SAD Kosovo nikada ne bi postalo država".

"Mi cenimo pismo predsednika Trampa. Za nas je besmisleno da u vreme kada je Kosovo dobilo pismo da se uzdrži od akcija, Vlada Kosova uvodi mere od 100 odsto, umesto da razmotri pismo koje dolazi iz jedne zemlje od koje zavisi budućnost Kosova", rekao je Mustafa, preneo je portal Kossev.

 

Mustafa je kritikovao Vladu Kosova i premijera Ramuša Haradinaja i ocenio da "nije hendikep za Kosovo ukoliko padne vlada koja ima preko 80 zamenika ministara i mnoge ministre sa optužnicama".

Mustafa je dodao da odgovornost za dijalog sa Beogradom treba da preuzme Vlada Kosova.

 

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji sazvao je za ponedeljak, 14. januara, novi sastanak za postizanje konsenzusa o dijalogu za normalizaciju odnosa sa Srbijom.

 

Pozivi za sastanak upućeni su predsedniku Kosova Hašimu Tačiju, premijeru Ramušu Haradinaju, kopredsedavajućim i članovima pregovaračke ekipe Kosova, predstavnicima opozicionih stranaka - DSK i Samoopredeljenje.

Iz DSK i Samoopredeljenja su najavili da će taj kao i prethodne sastanke bojkotovati.

 

DSK podržao promene granica na KiM

 

Institucije Kosova dobile su podršku Demokratskog saveza Kosova (DSK), najjače opozicione stranke, da budu deo dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom i ostavili otvorenu mogućnost da podrže rešenje koje će se ticati i promena granica, piše danas Koha ditore. Te stavove je, prema dnevniku, izrekao predsednik DSK Isa Mustrafa u petak, 11. januara, na sastanku sa predsednicima ogranaka stranke na celoj teritoriji Kosova.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: AP/Markus Schreiber)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...