Najnovije vesti

ODRŽAN PROTEST OPOZICIJE U BEOGRADU: Okupljenima se obratio Bane Trifunović, pa krenula šetnja! Ponovljeni zahtevi demonstranata (FOTO)
Foto: Sonja Spasić

šetnja prestonicom

ODRŽAN PROTEST OPOZICIJE U BEOGRADU: Okupljenima se obratio Bane Trifunović, pa krenula šetnja! Ponovljeni zahtevi demonstranata (FOTO)

Politika

U Beogradu je večeras održana šesta protestna šestnja, a njeni učesnici su ponovili ranije zahteve.

 

Kolona je krenula sa platoa ispred Filozofskog fakluteta i kretala se Svetogorskom i Takovskom ulicom pored RTS-a, zatim kroz Kneza Miloša, Kralja Milana i Terazija.

 

Na početku protesta, građanima koji su ispunili Studentski trg i Vasinu ulicu, obratili su se glumac Branislav Trifunović i Rada Trajković.

 

Trifunović je rekao da je iz Kraljeva peške u Beograd krenula grupa od osam "hrabrih" ljudi koji će stići u Beograd 16. januara na godišnjicu ubistva lidera Građanske inivijative Olivera Ivanovića. U taj pohod su, kako je naveo, krenuli kao simbol otpora i borbe za zemlju bez politickih ubistava.

 

"U sredu 16. januara ćemo se okupiti da bismo se setili coveka koji je 20 dana pred smrt rekao 'ima nas više'", rekao je Trifunović i ponovio zahtev da se otkriju ubice Ivanovića.

 

On je napomenuo da se protesti Đilasevog Saveza za promene održavaju i u Kragujevcu i Novom Sadu, a od 18. januara ih očekuje i u Kruševcu i Užicu.

 

Šilasov Savez za promene  traži da se rasvetli ubistvo Olivera Ivanovića, da se otkriju nalogodavci napada na novinare i opozicionare, da se direktor RTS-a Dragan Bujošević povuče sa funkcije, kao i da opozicija dobije pet minuta prostora u Dnevniku RTS-a.

 

Prvi protest Đilasovog Savezaza promene  pre pet nedelja organizovan je zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića.

 

 

1 / 12 Foto: Sonja Spasić

 

 

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...