Najnovije vesti

MILENA IVANOVIĆ NA IVICI SUZA: Učinila sam ono što smatram da je najbolje za moje dete, napadaju me oni koji mi nisu pomogli kad mi je bilo najteže, takvi od mene prave metu!
Foto: Printscreen RTS

istina uvek nađe put

MILENA IVANOVIĆ NA IVICI SUZA: Učinila sam ono što smatram da je najbolje za moje dete, napadaju me oni koji mi nisu pomogli kad mi je bilo najteže, takvi od mene prave metu!

Politika

BEOGRAD - Milena Ivanović, supruga ubijenog lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, rekla je u emisiji Upitnik RTS-a da će sutra u 8.15 časova, na godišnjicu ubistva, u hramu Svetog Save upaliti sveću sa sinom, navodeći da nikog nije zvala ali da će doći ko oseća kao i ona.

Rekla je da na protestu, zakazanom za sutra, neće biti jer to smatra manulacijom i delom političke borbe a ne iskrenošću, jer "mogli su da organizuju skup na dan ubistva, što je bilo logičnije".

 

Milena Ivanović je, na pitanje o političarima koji će prisustovati skupu, rekla da medju njima ima "iskrenih" u svojim namerama ali da je veći deo onih koji su razočarali Olivera i od kojih nije dobio pismo podrške kada je izašao iz zatovora.

 

Ona je preporučila onima koji su iskreni da razmisle da li je neki drugi način bolji da se potraži odgovor ko je ubio Ivanovića, a ne kroz "političku borbu i predstave".

 

Kako je rekla, bila je na pomenu u subotu, ali pre nekih drugih članova familije, navodeći da je to njena lična odluka i da to ne treba da interesuje javnost, kao i da nije ni znala da će biti tamo i opozicioni političari, navodeći da oni nisu bili na prethodnim pomenima.

 

foto: Printscreen RTS

Govoreći o angažmanu u Vladi, ona je rekla da je znala da će biti raznih komentara, ali da je učinila najbolje što smatra za njeno dete i da je napadaju oni koji joj nisu pomogli kad joj je bilo najteže.

 

- Takvi od mene prave metu, da me neko napadne na ulici, nisam nikad nikog uvredila, rekla je Ivanović.

 

Na pitanje da li će se politički angažovati Milena Ivanović je rekla da je politika ne zanima ali da ništa nije nemoguće. "Ne isključujem da jednog dana budem u politici", zaključila je ona.

 

Ona je rekla da normalnog života na Kosovu nije bilo ni pre njegovog ubistva a da je posle toga jaz izmedju Srba i Albanaca još dublji, dodajući da je njen muž bio veliki čovek koji je mnogima mogao da pomogne.

 

Govoreći o istrazi, rekla je da je davala izjave u Beogradu i u Mitrovici, kao i da se tužiocu na Kosovu izgleda "njeni odgovori ne dopadaju".

 

foto: Printscreen RTS

Povodom hapšenja troje Srba na Kosovu pod sumnjom da su umešani u ubistvo i pokušaja hapšenja Milana Radoičića, ona je rekla da ne želi "nikog da targetira" dok se ne izadje sa dokazima i jasnim informacijama.

 

Za Radoičića je rekla da je "neka vrsta moći" i da ga je Oliver Ivanović smatrao paralelnom strukturom moći na Kosovu kao i da su bili politički protivnici.

 

"Imam svoje lično mišljenje i stav o njemu ali to ne znači da smatram da je možda on odgovoran za Oliverovo ubistvo, čekaću da pokaže vreme i da prikupimo još informacija pa ćemo videti šta će biti", rekla je Milena Ivanović, navodeći da su se njih dvojca znali samo iz viđenja.

 

Milena Ivanović, supruga ubijenog lidera Gradjanske inicijative SDP Olievara Ivanovića, izjavila je večeras da je napavljen značajan pomak u rasvetljavanju ovog zločina, pozivajući se na informacije koje dobija od srpskih ograna.

 

- Verujem da ćemo uskoro dobiti informacije makar kuda vode tragovi ko su ubice ili nalogodavci, rekla je Ivanović, gostujući u emisiji Radio televizije Srbije Upitnik.

 

foto: Printscreen RTS

Ona je rekla da ne gubi nadu da će se zločin biti rasvetljen jer je nemoguće sakriti istinu.

 

Prema njenim rečima, to je političko ubistvo a vreme će pokazati kome je to najviše odgovaralo.

 

Ona je rekla da protok vremena omogućava da se iznose razne ružne špekulacije i manipulacije, ocenivši i da je Ivanović nekima skupa moneta za političko potkusurivanje.

 

Na pitanje o međusobnim optužbama Beograda i Prištine ko je odgovoran za ubistvo, ona je rekla da veruje svojoj državi.

 

Istina je kao voda i ona uvek nađe svoj put, rekla je Ivanović.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...