VUČIĆ OTKRIO ZAŠTO SRBI VOLE PUTINA: Nikada to nećemo zaboraviti! Moskva je spasla Srbiju stigme genocida!
Foto: AP/Yuri Kochetkov/Pool Photo

INTERVJU ZA RUSKE MEDIJE

VUČIĆ OTKRIO ZAŠTO SRBI VOLE PUTINA: Nikada to nećemo zaboraviti! Moskva je spasla Srbiju stigme genocida!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je ruski predsednik Vladimir Putin veoma popularan u Srbiji i da će se veliki broj ljudi, koji želi godinama da ga vidi, okupiti i doći „samo da ga vidi“.

Jedan od razloga Putinove popularnosti u Srbiji je taj što je Moskva spasila Srbiju stigme genocida, istakao je Vučić u intervjuu ruskim medijima, uoči sutrašnjeg dolaska Putina u Beograd.

Kako je naglasio Vučić, nikada nećemo zaboraviti 2015. godinu kada su (ruski šef diplomatije Sergej) Lavrov i (ruski stalni izaslanik u UN Vitalij) Čurkin po Putinovoj naredbi spasili Srbiju od stigme naroda koji je počinio genocid, kao što je to bilo predloženo britanskom rezolucijom u Savetu bezbednosti UN. „Nikada to nećemo zaboraviti“, istakao je predsednik Srbije, prenosi Sputnik.

Vučić je rekao da se uvek konsultuje sa svojim ruskim kolegom Putinom i da ga pita za savet. „Upoznajem ga sa svim što se događa i ne lažem, govorim istinu, iako mu se ne sviđa uvek sve“, kaže Vučić. Kako je rekao, to je jedna od stvari koje Putin veoma poštuje.

„I ja to poštujem, jer je on lider velike zemlje, a ja sam lider male zemlje i on pokazuje poštovanje za ovu zemlju i ja sam mu veoma zahvalan“, rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track