Najnovije vesti

LIDERI DF DOBILI POZIV IZ BEOGRADA: Andrija Mandić i Milan Knežević na svečanom ručku u Putinovu čast
Foto: Printscreen YouTube/RTRS

poseta beogradu

LIDERI DF DOBILI POZIV IZ BEOGRADA: Andrija Mandić i Milan Knežević na svečanom ručku u Putinovu čast

Politika

Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević dobili su poziv za svečani ručak, koji u čast predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina organizuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Portparol Nove srpske demokratije (NSD) Marko Kovačević za Sputnjik ističe da je izuzetno značajno što će i politički predstavnici Srba iz Crne Gore biti na svečanom ručku sa ruskim predsednikom, kao i da se svaka prilika poput ove, a u kojoj se može istaći potreba za jedinstvom srpskog naroda na Balkanu, jednostavno mora iskoristiti.

 

„Naravno da je dobra vest da je prilikom dogovaranja protokola posete predsednika Rusije i predsednika Srbije, uvažena i Crna Gora kroz poziv Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da prisustvuju svečanom ručku sa predsednikom Vladimirom Putinom. Poznato je da se DF žestoko protivi neprijateljskoj politici zvanične Podgorice prema Rusiji, uvođenju sankcija i nerazumnom antiruskom raspoloženju vlasti, kao i da za to plaća visoku cenu kroz montirane procese koje vlast protiv nas vodi“, istakao je Kovačević.

 

Poziv koji su dobili lideri DF-a, prema njegovim rečima, „pokazuje da veze između Rusije i Crne Gore nisu pokidane i da imaju budućnost, dok sa druge strane Srbija pokazuje da vodi odgovornu politiku prema čitavom srpskom narodu“.

 

Portparol NSD-a zaključuje da je „divno je što je ovoga puta upravo razlog dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina, kao predstavnika najznačajnijeg srpskog saveznika kroz istoriju, iskorišten kao „najava nekih boljih vremena za srpski narod“ u celini.

 

Svečani ručak u čast ruskog predsednika, kako je planirano agendom posete, zakazan je za četvrtak u Palati Srbija u Beogradu.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...