PUTIN SRBIJI DONEO MOĆNO ORUŽJE! Naša vojska dobija PVO raketni sistem PANCIR ILI TOČKU!
Foto: Marina Lopičić

JAČANJE VOJSKE SRBIJE

PUTIN SRBIJI DONEO MOĆNO ORUŽJE! Naša vojska dobija PVO raketni sistem PANCIR ILI TOČKU!

Politika -

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorili su isporuku novog moćnog ruskog naoružanja za potrebe Vojske Srbije, tvrde ruski mediji.

Kako prenose RIA Novosti, tokom jučerašnje Putinove posete Beogradu potpisani su novi ugovori u oblasti vojno-tehničke saradnje. Iako nije objavljeno o čemu je konkretno reč, upućeni tvrde da bi Srbija uskoro mogla da dobije novi PVO raketni sistem, a u pitanju je, kako kažu, ili 'pancir' ili 'točka".

Moskovski mediji podsećaju da je već spremna isporuka po 30 tenkova T-72S i borbeno-oklopnih vozila BRDM-2 i navode da se juče potpisani dokumenti odnose na potpuno novu vojnu opremu, pišu beogradski mediji.

Srbija i Rusija su, potpisale više od 20 sporazuma iz gotovo svih oblasti, od međunarodnih odnosa do kulture i sporta.

Prema navodima ruskih medija, Moskva je spremna da nastavi jačanje, opremanje i modernizaciju Vojske Srbije.

"Tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu potpisani su novi ugovori u oblasti vojno-tehničke saradnje. Reč je o potpisivanju novih ugovora, a ne o realizaciji prethodnih koji su potpisali odgovarajući resori o isporukama ruskih oklopnih vozila ruske armije. Podsećanja radi, ministarstva odbrane dve zemlje ranije su dogovorila isporuke 30 tenkova T-72S i 30 vozila BRDM-2", navode RIA Novosti.

Naši odlično obavešteni izvori tvrde da postoji mogućnost da Srbija dobije ili PVO raketni sistem 'pancir' ili raketni sistem 'točka'.

- Sistem 'točka' je bio u opticaju tokom ranijih pregovora o vojno-tehničkoj saradnji, dok se PVO sistem 'pancir' pojavio nedavno u razgovorima. Srbija je zainteresovana i za jedan i za drugi, ali sve zavisi od uslova, mada verujem da će biti znatno povoljniji od tržišnih. U svakom slučaju, bilo da dobijemo jedan ili drugi, to će biti znatno pojačanje za vojsku - prenosi izvor.

Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track