RASKOL U OPOZICIJI: Bane Trifunović napao političare!
Foto: Sonja Spasić

ZARATILI SUKOB MEĐU DEMOSTRANTIMA

RASKOL U OPOZICIJI: Bane Trifunović napao političare!

Politika -

Glumac i jedan od predvodnika protesta prozvao je predstavnike stranaka iz Đilasovog saveza, oni mu poručili da greši

Glumac Branislav Trifunović, jedan od glavnih zagovornika protesta „1 od 5 miliona“, udario je na političare iz koalicije Dragana Đilasa koji se pojavljuju na protestima. Naime, on je kazao da bi svaki političar koji bi se pojavio na kamionu kao govornik na protestu bio izviždan. Većina prozvanih je zanemela i nije se oglašavali ovim povodom. Neki su se i pobunili rekavši da političari treba da govore.

- Mislim da bi bio izviždan, ko god da je. Najveći broj šetača nema veze sa strankama, ne žele da krenu za njima. Traže od njih da se definišu i da rade nešto konkretno - naveo je Trifunović za NIN.

Svađa na Tviteru

Ova izjava je za tren oka okarakterisana kao zabrana opoziciji da govori, zbog čega je postala razlog za svađu na Tviteru. Prvi je reagovao advokat Vladimir Gajić tvrdeći da je opozicija već nekoliko puta na RTS dobila po nekoliko minuta, a na građanskim protestima još ni sekund. Onda je izneo i svoju ideju.

- Evo fer predloga. Je l‘ može neko iz opozicije da predstavi program sa „tvog“ kamiona? Za početak?! Da odmah proverimo oko zviždanja! - napisao je Gajić.

Pobuna zbog opaske

I Sanda Rašković Ivić, članica Saveza za Srbiju, pobunila se zbog Trifunovićeve opaske.

- Cenim posao i napor koji Bane Trifunović ulaže na protestima. Ipak, kao neko kome je demokratija na srcu, pitam se kako to Bane u ime naroda ne da opoziciji da na šetnjama kaže par reči, a od diktatorskog režima traži medijski prostor za opoziciju - navela je Rašković Ivić.

foto: Marina Lopičić
Pritisak na REM OBRADOVIĆ NAPAO ZEKIĆKU

Lider Dveri Boško Obradović sinoć je sa svojim pristalicama protestovao ispred Pinka, a zatim i kod Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gde je napao članicu ovog tela Oliveru Zekić, koju je vređao, ne birajući reči. Ona ga je zamolila da se povuče jer ovakvim postupkom narušava nezavisnost i vrši pritisak na nezavisno telo.

- Šta radite ispred REM? Hoćete da me bijete? Poznati ste po tome. Ovde za fašiste nema mesta. Produžite dalje - rekla je Zekićeva, na šta je Obradović uzvratio brutalnim uvredama.

(Kurir.rs/E. K. /Foto: Sonja Spasić, Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track