VUČIĆ UŽIVO IZ PREDSEDNIŠTVA: Ne isključujem mogućnost vanrednih izbora, čitav vrh SNS je za! A onda rekao šta misli o Đilasovim psovkama, gađanju jajima...
Foto: Pritnscreen/RTS

Andrićev venac

VUČIĆ UŽIVO IZ PREDSEDNIŠTVA: Ne isključujem mogućnost vanrednih izbora, čitav vrh SNS je za! A onda rekao šta misli o Đilasovim psovkama, gađanju jajima...

Politika -

BEOGRAD - Ne mogu da vam potvrdim da će biti vanrednih izbora, ali tu mogućnost ne isključujem... Ta odluka je komplikovana. To nije stranačko pitanje međutim čitav vrh SNS je za raspisivanje izbora, rekao je jutros predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasivši da ga pre svega interesuje otvararanje novih fabrika, radnih mesta i nastavljanje s radom na tome.

foto: Pritnscreen/RTS

Naime, objasnio je da je za njega najvažnije da Srbija ide u dobrom smeru, da se otvaraju nove fabrike, da država ima najveći mogući rast, da se smanjuje nezaposlenost i povećavaju plate i penzije.

- Snaga se ne ogleda u decibelima i uvredama koje stižu na dnevnom nivou,

ne odbacujem to kao mogućnost i kao ideju, a istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su naši brojevi u ovom trenutku čak i nešto bolji od onih objavljenih u istraživanju Ipsosa, po kojima naprednjaci imaju 55 odsto - dodao je Vučić govoreći o mogućnosti raspisivanja vanrednih opštih izbora uključivši se uživo iz Predsedništva u jutarnji dnevnik RTS.

foto: Pritnscreen/RTS

- Ti brojevi su bolji jer ljude ne interesuje koliko ćete da vičete ili sa koliko jaja i kamenica ćete gađati neku zgradu... Vidim da postoji jedna žestoka idejno-ideološka borba kod naših političkih protivnika oko toga da li da nas gađaju jajima ili kamenicama, da li da nas biju ili streljaju, lustriraju ili šta već... I sa druge strane postoji jedna velika borba a to smo mogli da vidimo sinoć kod gospodina Đilasa, koji je opljačkao 500 miliona za samo pet godina na vlasti,

kako je vređao i napadao mlade ljude", rekao je Vučić.

foto: Pritnscreen/RTS

- Samo si im psovao majku, a šta treba ja da radim kad mi svakog dana da sam Hitler i Pinoče, i ne samo da su me vređali pred decom nego su mi i decu vređali, ćerku pre svega. Pa šta treba da idem da bijem ljude okolo, a o fabrikama ne pričaju jer nisu otvorili nijednu a to ljudi vide - zaključio je Vučić.

"Spreman sam za teške odluke, ali one moraju biti kompromisne"

Vučić je izjavio danas povodom najave da će pacifička država Palau povući prizanje nezavisnosti Kosova, da se Srbija bori i pokušava da ostvari bolju polaznu poziciju jer je za budućnost srpskog naroda i zemlje od presudnog značaja dolazak do kompromisnog rešenja kosovskog pitanja.

"Mi radimo naš posao. Plašim se euforije kod nas i to što mislimo da smo sve probleme rešili. Pokušavamo da ostvarimo bolju polaznu poziciju za Srbiju nego što je bila. Svoj posao obavljamo odgovorno. Molim građane da ne pomisle da je zbog toga situacija u vezi sa Kosovom lakša. Morate da imate u vidu i interese Albanaca i interese velikih sila koje su prilično suprotstavljene", kazao je Vučić i rekao da je je uvek spreman za razgovore i donošenje teških odluka, pod uslovom da te odluke budu kompromisne, prenosi Beta.

"Ja nisam optimističan oko konačnog rešenja, ali to ne znači da se ne nadam konačnom rešenju", rekao je Vučić i dodao da je teško ustanoviti tačan broj zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova, jer su postojale manipulacije u vezi s time.

(Kurir.rs/Foto: RTS printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track