Najnovije vesti

VUČIĆ: U Davosu ću uraditi mnogo dobrih stvari da Srbiju predstavim u dobrom svetlu i dovedem investitore
Foto: Pritnscreen/RTS

Predsednik Srbije

VUČIĆ: U Davosu ću uraditi mnogo dobrih stvari da Srbiju predstavim u dobrom svetlu i dovedem investitore

Politika
08:55h

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu videti sa mnogim evropskim i svetskim liderima, kao i da će uložiti mnogo napora za dobrobit Srbije.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije kazao da će imati mnogo sastanaka posvećenih dovođenju investitora.

"Uradiću mnogo dobrih stvari da Srbiju predstavim u dobrom svetlu", rekao je Vučić i dodao da će se na Ekonomskom forumu u Davosu sastati sa mnogim evropskim i svetskim liderima, uključujući i evropskog komesara Johanesa Hana.

"Tamo će biti od Johanesa Hana, sa kojim imam potvrđen susret ako se ne varam, do mnogih drugih političkih lidera i mnogih sastanaka koji se tiču dovođenja investitora. Hoću samo da podsetim ljude da su prvi razgovori o dovođenju kineskih investitora u Železaru počeli upravo u Davosu", rekao je predsednik Vučić za RTS, dodajući da ga očekuje najmanje tri ili četiri susreta.

On dodaje da će "biti naporno", ali da će biti dobro za Srbiju.

Ističe da na Davosu mnogo toga dobrog može da se uradi za Srbiju, kao da se i ona predstavi u dobrom svetlu.

"Srbija je pokazala kakvo poštovanje zaslužuje prilikom posete predsednika Putina i time što je očekivana hajka i histerija protiv Srbije bila gotovo minimalna ili nepostojeća i to govori o ugledu Srbije kako na istoku i na zapadu", rekao je Vučić.

Podsetio je da je trebalo da se sastane sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, međutim, da američka delegacija ne dolazi na Ekonomski forum zbog delimične obustave rada federalne vlade SAD.

Svetski ekonomski forum u Davosu biće održan ove godine od 22. do 25. januara.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...