POVUKLI PRIZNANJE KOSOVA: Jagnjetina i rakija za lidera Palaua
Foto: Beta

POVUKLI PRIZNANJE KOSOVA: Jagnjetina i rakija za lidera Palaua

Politika -

Predsednik Republike Palau Tomi Remenges predao je Ivici Dačiću notu o odluci te zemlje da suspenduje odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, a na kraju je potez ostrvske republike zapečaćen uz jagnjetinu, kiseli kupus i ostale srpske specijalitete u jednom prestoničkom restoranu, saznaje Kurir.

- Članovima delegacije se naročito svidela i domaća rakija - kaže naš sagovornik.

foto: Shutterstock

Inače, u noti koju je primio srpski šef diplomatije navodi se da će Republika Palau u budućnosti da podržava dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, radije nego da definiše status Kosova pre okončanja dijaloga.

- Jako malo poznajemo situaciju u ovom delu sveta. Moj prethodnik je priznao Kosovo. Mislim da nije razumeo da je ovo nešto što traži dijalog, razumevanje, jer mi ne želimo da se isto desi u našoj zemlji, regionu, na našim ostrvima - objasnio je predsednik Remenges.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za štampu rekao da je Palau 13. zemlja koja je preispitala svoj stav o prihvatanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, treća iz pacifičkog regiona.

Susret dva predsednika

VUČIĆ ZAHVALIO REMENGESU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je juče predsedniku Palaua što je njegova zemlja odlučila da poništi priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, saopšteno je iz Predsedništva Srbije. Vučić je priredio dobrodošlicu predsedniku Remengesu ispred zgrade Generalnog sekretarijata Predsednika Republike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track