VULIN SE SASTAO SA GENERALOM NATO: Za Srbiju je apsolutno neprihvatljivo formiranje vojske Kosova!
Foto: Stefan Jokić

ministarstvo odbrane

VULIN SE SASTAO SA GENERALOM NATO: Za Srbiju je apsolutno neprihvatljivo formiranje vojske Kosova!

Politika -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa generalnim direktorom Međunarodnog vojnog štaba NATO, general-potpukovnikom Janom Bruksom, a tokom sastanka razmatrana je aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji.

Ministar Vulin je istakao dobru dosadašnju saradnju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa NATO, pod okriljem Programa "Partnerstvo za mir".

Kako je naglasio ministar odbrane, promena namene i zadataka "Kosovskih snaga bezbednosti" u "vojsku Kosova" za Srbiju apsolutno je neprihvatljiva i predstavlja grubo kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i Vojnotehničkog sporazuma.

Za Srbiju KFOR predstavlja jedinu legitimnu oruanu formaciju na Kosovu i Metohiji, istakao je Vulin i naglasio da srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji u njemu vidi jedini garant svoje sigurnosti i bezbednosti.

Vulin je zatražio da KFOR na terenu ostane u svom punom kapacitetu i da ne smanjuje svoje brojno stanje.

Ministar odbrane je poručio da Srbija ostaje privržena vojnoj neutralnosti i da zahvaljujući tome ostvaruje saradnju sa partnerima i na zapadu i istoku, saopstilo je Ministarstvo.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja