Najnovije vesti

NA 100 METARA OD PUTINA U VAZDUHU! POJAVILI SE I SNIMCI! Ovako su srpski migovi pratili u stopu ruskog predsednika, a JEDAN uslov su morali da ispune svakog trenutka! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube RTS

sačekali ga, i ispratili!

NA 100 METARA OD PUTINA U VAZDUHU! POJAVILI SE I SNIMCI! Ovako su srpski migovi pratili u stopu ruskog predsednika, a JEDAN uslov su morali da ispune svakog trenutka! (VIDEO)

Politika

Dobrodošlicu predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kada je pre nedelju dana bio u Beogradu, prvi su poželeli piloti migova 29. Oni su ga i ispratili.

 

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, piloti Aleksandar Marković i Dejan Beda otkrili su proceduru dočeka letelica. Doneli su i ekskluzivne snimke nastale tokom dočeka ruskog predsednika.

 

- Kada se izvode ovakvi letovi, letovi dočeka visokih zvanica, udaljenost od civilnog aviona je između 100 i 150 metara. U trenutku kada su pravljene fotografije i video-zapisi udaljenost je bila 100 metara - objasnio je Aleksandar Marinković.

 

Da bi pozdravili gosta koji dolazi, piloti najpre moraju da nađu letelicu.

 

- Posle pronalaska i identifikacije vazduhoplova koja se vrši na dva kilometra, traži se odobrenje za prilazak na udaljenost od 100 do 300 metara. Posle toga pratimo predsednički avion do određene tačke koja je bezbedna - opisao je Marinković proceduru pozdravljanja.

 

1 / 7 Foto: Printscreen Youtube RTS

 

Predsednik Rusije i delegacija sa kojom je posetio Srbiju doputovala je u Beograd u tri aviona.

 

- Drugi i treći avion su bili predsednički, ali ne zna se u kojem se nalazi predsednik u tom momentu. Putin je bio u drugom. Ti avioni mogu da menjaju najavljenu putanju iz bezbednosnih razloga - otkriva Marinković.

 

Procedura praćenja aviona koji idu na sletanje je komplikovana jer je avion u procesu sletanja i druge letelice ne smeju da mu smetaju već da se prilagođavaju njegovoj putanji.

 

Pilot Dejan Beda ističe da je procedura dočeka aviona uvek ista, ljudstvo je uvežbano, avioni spremni, ali kada su posebni zadaci i važne ličnosti u pitanju, kao što je to sada bio slučaj, svi se trude da sve izvedu bez greške, mnogo je veća tenzija i pripreme preciznije.

 

 

 

Kurir.rs/RTS/Sputnjik

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...