VUČIĆ JUTROS UŽIVO IZ DAVOSA: Nadam se, ali sam rezervisan prema signalima o ukidanju taksi
Foto: TV Pink Printscreen

skup svetske ekonomske elite

VUČIĆ JUTROS UŽIVO IZ DAVOSA: Nadam se, ali sam rezervisan prema signalima o ukidanju taksi

Politika -

DAVOS - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskazao je danas rezervu prema signalima iz Prištine o mogućem ukidanju taksi od sto odsto na proizvode iz centralne Srbije.

"Ne verujem da će lako da ukidaju takse, ali se nadam da hoće", rekao je Vučić novinarima u Davosu. On je rekao da je pritisak iz međunarodne zajednice u tom pravcu sve veći, ali i podsetio da je Priština mnogo puta do sada pokazala da se ne drži dogovora, te da ga je iskustvo naučilo da se albanskim zvaničnicima ne može verovati.

Dešavalo se, kaže, da se postigne nekakav dogovor sa Prištinom, koji oni vrlo brzo prekrše i da je pitanje kome može da veruje.

"Sedite u petak i nešto se dogovorite, u ponedeljak se dogodi nešto sasvim suprotno. U petak smo sedeli sa prištinskom delegacijom, a u ponedeljak su hapsili Marka Đurića. Onda se pitate kome možete da verujete", rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu Hašima Tačija da mlađim generacijama duguje sporazum sa Srbijom, Vučić je rekao da prištinski zvaničnici imaju lepe poruke pred svetom, a da u Prištini imaju sasvim drugačiju priču.

"To su njihove igre. Svi mi dugujemo mlađim generacijama koje dolaze mir i rat nas nigde neće odvesti, ali treba to da kaže i svom stranačkom kolegi Kadriju Veseljiju", rekao je Vučić i istakao da se Beograd zalaže za mir i za nastavak razgovora.

"Mnogi osudili najavu pokušaja ukidanja imena RS"

Vučić je preneo novinarima da su mnogi zvaničnici u Davosu, na različitim forumima, osudli najavu pokušaja ukidanja imena Republike Srbije.

"Moram da kažem da sam se iznenadio da su mnogi zvaničnici, na različitim forumima ovde u Davosu, osudli pokušaj ukidanja ili najavu pokušaja ukidanja imena RS. Po prvi put se dešava, tako da što se takvih poruka tiče nisam nezadovoljan", rekao je Vučić novinarima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track