TERORISTA IZ OVK OPET SLOBODAN: Sulejman Seljimi na uslovnoj posle samo tri godine robije
Foto: Profimedia

Zločinac bez kazne

TERORISTA IZ OVK OPET SLOBODAN: Sulejman Seljimi na uslovnoj posle samo tri godine robije

Politika -

Seljimija je 9. januara trebalo da ispita Specijalno tužilaštvo u Hagu, ali je on dva dana pred put u Hag hospitalizovan u Kliničko-bolničkom centru Kosova sa "simptomima vrtoglavice i povraćanja", što je uticalo na to da se njegovo ispitivanje odloži

BEOGRAD - Bivši takozvani "komandant" tzv. "glavnog štaba" terorističke tzv. "OVK" Sulejman Seljimi, zvani Sultan, pušten je na uslovnu slobodu sa izdržavanja zatvorske kazne na koju je osuđen 2015. godine zbog ratnog zločina prema civilnom stanovništvu, javlja portal Kossev.

Seljimija je 9. januara trebalo da ispita Specijalno tužilaštvo u Hagu, ali je on dva dana pred put u Hag hospitalizovan u Kliničko-bolničkom centru Kosova sa "simptomima vrtoglavice i povraćanja", što je uticalo na to da se njegovo ispitivanje odloži, i još nema informacija kada će i gde Seljimi biti saslušan, navodi taj portal.

Vest o puštanju Seljimija na uslovnu slobodu potvrdio je i direktor Korektivne službe Kosova Nehat Tači.

Seljimi će biti pod nadzorom do 30. oktobra 2020.

Euleks je podigao optužnicu protiv Seljimija dok je bio ambasador Kosova u Tirani, a on je optužen u slučajevima poznatim kao "Drenica 1" i "Drenica 2".

Osuđen je na 14 godina jedinstvene kazne.

Tzv. Vrhovni sud Kosova vratio je na ponovno sudjenje slučaj "Drenica 1", a Apelacioni sud je Seljimiju potvrdio kaznu od šest godina zatvora zbog "mučenja civila".

U međuvremenu je Vrhovni sud po drugi put Seljimiju potvrdio jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora za ratne zločine u slučaju "Drenica 2", navodi Kossev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track