Najnovije vesti

VUČIĆ: Ideja o promeni imena RS neozbiljna i neodgovorna
Foto: Printscreen

Bijeljina

VUČIĆ: Ideja o promeni imena RS neozbiljna i neodgovorna

Politika

BIJELJINA - Ideja o promeni imena Republike Srpske je neodgovorna i neozbiljna, kaže srpski predsednik Aleksandar Vučić, te dodaje da ona pokazuje određenu nervozu, ali i da je naišla na osudu kod svih zapadnih zvaničnika.

To je, dodaje, zaključio tokom neformalnih susreta koje je imao u tokom boravka na Ekonomskom forumu u Davosu.

Vučić je, odgovarajući na pitanje voditeljke bijeljinske Televizije BN o njegovoj popularanosti u Republici Srpskoj, kazao da je popularan kod Srba koji Srbiju vide kao značajan oslonac Srpskoj.

Kaže i da smatra da su Srbiji potrebni dobri odnosi s Bošnjacima, ali dodaje da njihovi zvaničnici neće to da čuju i prave grešku kakvu smo, napominje, mi pravili do 90-ih.

"Sebe predstavljaju kao žrtve, bez želje da se razgovora o sadašnjosti i šta treba da rade u budućnosti smatrajući da zbog žrtve koju su podneli tokom poslednjeg sukoba imaju pravo da i drugima odrede šta je interes...Ako ne kažete šta oni govore napašće vas iz svog oružja. Ja nisam ni jednu reč rekao ni Džaferoviću, niti bilo kome drugom na sve njihove izjave", rekao je Vučić, te poručio: "Mi poštujemo BiH i njen integritet".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...