ŠTA O POLITICI ZNA JANKOVIĆEV NASLEDNIK Sergej ume samo da VREĐA ŽENE! Zorana: On je jedno NIŠTA!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Analiza

ŠTA O POLITICI ZNA JANKOVIĆEV NASLEDNIK Sergej ume samo da VREĐA ŽENE! Zorana: On je jedno NIŠTA!

Politika -

Ocena Novoizabrani lider PSG očigledno nema stav o ključnim temama, vodi rijaliti politiku i odlično se uklapa u opozicionu papazjaniju, ocenjuju sagovornici Kurira

Iako se proteklih nedelja "proslavio" brutalnim i sramnim vređanjem žena, članovi Pokreta slobodnih građana (PSG) praktično su nagradili glumca Sergeja Trifunovića za taj prostakluk izabravši ga za svog lidera, ocenjuju sagovornici Kurira.

Naslednik Saše Jankovića će, kako ocenjuju, program zasnivati na vređanju žena iako se PSG dosad, navodno, zalagao za pristojnost.

Ni reč o ključnim temama

Naime, analitičari ističu da je nepoznat stav novog lidera PSG o KiM, evropskim integracijama, NATO, Rusiji, ekonomiji, na koji način bi smanjio nezaposlenost, uvećao suficit u budžetu... I upitno je, kako kažu, njegovo znanje o političkom sistemu i funkcionisanju državnog aparata. Sve ukazuje, dodaju naši sagovornici, da će voditi skandal politiku. Trifunović je juče to praktično i potvrdio objasnivši da je ušao "u politiku, staru kurvu" da je, kako kaže, "oboji i učini zabavnom".

Trifunović je, podsetimo, najbrutalnije uvrede upućivao na račun premijerke Ane Brnabić, predsednice Skupštine Maje Gojković i novinarki. Na društvenoj mreži Tviter nazivao ih je "ustaškim ku*vama", "fuksama", objavljivao brojeve telefona...

Inače, zanimljivo je da su izbor Trifunovića odmah pozdravili i zagovornici protesta koalicije Dragana Đilasa - njegov partner u Savezu za Srbiju Vuk Jeremić i bivši šef demokrata Bojan Pajtić.

Rijaliti

Komentarišući izbor Sergeja Trifunovića za lidera PSG, potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović kaže da svako bira svoje društvo i ljude sa kojima deli ideje i ciljeve:

foto: Zorana Jevtić

- Kao što nisam videla ništa u političkim idejama i ciljevima Saše Jankovića, tako ne vidim ništa ni kod njegovog naslednika. Znači, jedno ništa - kaže ona.

Trifunović se, prema oceni političkog analitičara Branka Raduna, idealno uklapa u opozicionu političku papazjaniju:

foto: Media Centar

- On vodi rijaliti politiku, jedino se razume u vređanje žena.

Biljana Bojić/Foto:Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Branko Ružić Sergej je jedinka bez kućnog vaspitanja

Socijalista i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kaže da je suvišno komentarisati izbora pojedinca koji ne poseduje elementarne preduslove za obavljanje političke javne funkcije:

foto: Zorana Jevtić

- Pre svega, kućno vaspitanje. Serijom bestijalnih ataka na pripadnice nežnijeg pola najbolje se legitimisao pred javnošću Srbije. Takav nivo javne komunikacije prosto je ispod nivoa, toliko da mi je iluzorno da komentarišem previše tu jedinku. O ozbiljnim političkim ciljevima, strategijama, programima i politikama jednostavno ne mogu da govorim u konkretnom slučaju jer ta jedinka jednostavno nije iz tog filma.

Uličarski egzibicionizam Animacija nepristojne opozicije

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković tvrdi da Trifunović ne može da donese nikakav kvalitet na političku scenu:

foto: Kurir

- On ima reputaciju brutalnog vređanja žena. Uličarskim egzibicionizmom animirao je najradikalnije, najnepristojnije pripadnike opozicije. Trifunović je dokaz da je opoziciona elita dekadentna grupa društva. Seje mržnju i uvrede, nije se kvalifikovao za političara, ne nudi nikakvu političku ideju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track