Najnovije vesti

VESIĆ: Đilas ne može da preboli što mu je PKB izmakao, OTEO JE 55 MILIONA EVRA, a pred smenu častio menadžere sa DESETINE HILJADA evra po osobi!
Foto: Filip Plavčić

SKANDALOZNO

VESIĆ: Đilas ne može da preboli što mu je PKB izmakao, OTEO JE 55 MILIONA EVRA, a pred smenu častio menadžere sa DESETINE HILJADA evra po osobi!

Politika

BEOGRAD - Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Djilas "očigledno ne može da preboli što mu je izmakao PKB, kao glavni plen" koji je trebalo da uzme dok je bio na vlasti zajedno sa svojim prijateljima tajkunima.

"U periodu od 2011. do 2013. godine, dok je Djilas vladao PKB-om, država je oprostila 6,7 milijardi dinara ili preko 55 miliona evra obaveza. Tako je Djilas oteo 55 miliona evra novca koji pripada građanima i poklonio ga svom menadžmentu da bi se taj isti menadžment zadužio kod banaka i lizing kuća za dodatnih 12 miliona evra", naveo je Vesić.

On je dodao da je Djilas, kako bi nagradio svoje "menadžere" za ovaj "veliki uspeh", pred smenu sa mesta gradonačelnika doneo odluku da ovim direktorima isplati bonuse vredne više desetina hiljada evra po osobi.

Tu odluku je, kako podseća, Privremeni organ poništio krajem 2013. godine.

"Za razliku od Djilasa od 2013. godine zarade zaposlenih se isplaćuju redovno i ne duguje se državi za radni staž", podseća Vesić u saopštenju i dodaje da je PKB posle prodaje u decembru uplatio Beogradu preko 700 miliona dinara na ime duga za porez na imovinu.

"Kada je Djilas u pitanju, uvek postoji naknadna pamet. Danas kritikuje zašto je zemlja prodata kao deo kapitala, a isto je on predlagao Vladi dok je bio gradonačelnik", rekao je Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, PKB je klasičan primer da "nema tih narodnih para koje Djilas neće da potroši" da bi sebi obezbedio korist.

"Očekivao je da postane vlasnik PKB, a da je tako potvrđuje i činjenica da sada, pošto je izgubio vlast i PKB, kupuje zemlju u okolini Beograda", smatra član Predsedništva SNS-a.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...