VUK STANKOVIĆ O SVAĐI ĐILASA I ŽIVKOVIĆA NA TVITERU: Ovo je prava slika i prilika opozicije u Srbiji
Foto: Beta/Medija centar Beograd

reakcija

VUK STANKOVIĆ O SVAĐI ĐILASA I ŽIVKOVIĆA NA TVITERU: Ovo je prava slika i prilika opozicije u Srbiji

Politika -

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je rasprava na društvenim mrežama između jednog od osnivača Saveza za Srbiju Dragana Đilasa i predsednika Nove stranke Zorana Živkovića prava slika i prilika odnosa u opoziciji.

"Uprkos redovnim pozivima na jedinstvo i zajedništvo, jasno je da se lideri opozicije slažu kao rogovi u vreći. Njihovi animoziteti su jači od bilo kog cilja. A opozicioni lideri koji pozivaju na bojkot institucija pokazuju da nisu savladali osnovne lekcije, a to je da to uvek vodi u samomarginalizaciju", zaključuje Vuk Stanković.

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas pozvao je preko tvitera poslanike opozicije da ne učestvuju na Posebnoj sednici Skupštine Srbije, na kojoj će se obratiti predsednik Slovenije Borut Pahor.

Đilas je naveo da se nada da su poslanici opozicije shvatili da su im građani na ulicama rekli da se ne vraćaju u Skupštinu Srbije.

Na taj poziv odgovorio mu je, na istoj mreži, Zoran Živković, lider Nove stranke koji ne podržava ideju, a i Đilasa na neki način: On ističe da se danas na skupštini obraća predsednik jedne od država EU.

(Kurir.rs/B.B/Foto: Beta/Medija centar Beograd)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track