ODNOSI DVEJU ZEMALJA NA VISOKOM NIVOU: Vulin i Čepurin razgovarali o unapređenju saradnje, Kosovu i Metohiji
Foto: Ministarstvo Odbrane

sastanak

ODNOSI DVEJU ZEMALJA NA VISOKOM NIVOU: Vulin i Čepurin razgovarali o unapređenju saradnje, Kosovu i Metohiji

Politika -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin danas su razgovarali o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje, a srpski ministar zahvalio je Ruskoj Federaciji na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Takođe, Vulin je zahvalio na doslednoj podršci pozicijama Srbije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, "kad god je interes Srbije ugrožen".

foto: Ministarstvo Odbrane

Kad je reč o Kosovu i Metohiji, Vulin je napomenuo da je zbog aktuelnih deršavanja otežan dalji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, kao i mogućnost postizanja kompromisa.

Kako je naveo, Srbija smatra da formiranje "vojske Kosova" može da stvori ozbiljne bezbednosne probleme u čitavom regionu i snažno se tome protivi.

Vulin i Čepurin veoma su zadovoljni bilateralnom vojno-tehničkom saradnjom i poručili su da će oba ministarstva odbrane preduzeti mere za unapređenje saradnje u toj oblasti.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou, te da je poseta predsednika Vladimira Putina Republici Srbiji ostavila snažan utisak i u Srbiji i u Rusiji.

foto: Ministarstvo Odbrane

Takođe, sagovornici su se složili da između dve zemlje postoje istorijski duboki koreni i duhovna bliskost, koju otvoren i iskren odnos dva predsednika, Vučića i Putina, dalje jača u cilju postizanja novih vrednih rezultata.

Vulin je još kazao da će sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom razgovarati o unapređenju saradnje već na Osmoj Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track