Najnovije vesti

TOMA NIKOLIĆ ŠIRI EKIPU! Dobio državnu vilu na Dedinju, pa zaposlio još 3 pomoćnika, a sve plaća narod Srbije!
Foto: Zorana Jevtić

Bivši predsednik nastavio da se širi

TOMA NIKOLIĆ ŠIRI EKIPU! Dobio državnu vilu na Dedinju, pa zaposlio još 3 pomoćnika, a sve plaća narod Srbije!

Politika

Tomislav Nikolić nastavio je da uvećava svoju svitu u Nacionalnom savetu za saradnju s Kinom i Rusijom

Bivši šef države Tomislav Nikolić nastavio je da uvećava svoju svitu u Nacionalnom savetu za saradnju s Kinom i Rusijom, uprkos brojnim kritikama na račun nevidljivih rezultata rada tela koje je formirano odmah po završetku Nikolićevog predsedničkog mandata.

Vlada Srbije odlučila je da pojača ekipu u Nikolićevom savetu, te je najnovijim rešenjem 24. januara na pozicije pomoćnika direktora Kancelarije saveta postavila Gordanu Jakšić, Milana Miloševića i Jelenu Milićević Proroković.

Novim kadrovskim rešenjima samo je nastavljeno udomljavanje u Nikolićevu kancelariju, koja je u maju 2017. počela skromno, sa svega desetak zaposlenih, da bi narasla na 30 radnih mesta, koliko je navedeno u zvaničnoj sistematizaciji. U tom dokumentu se navodi i da Nedeljko Tenjović, direktor kancelarije koja opslužuje savet s Nikolićem na čelu, ima i zamenika i četiri pomoćnika.

Koliko se bivši predsednik zaustavio u prohtevima, najbolje pokazuje novac koji cirkuliše kroz savet, odnosno kancelariju. Dok Nikolić zvanično volontira kao predsednik saveta, direktorska plata koju prima Tenjović iznosi 147.000 dinara. U budžetu za 2019. godinu za rad kancelarije saveta predviđeno je oko 41,2 miliona dinara.

Ekonomista Branko Dragaš ocenjuje za Kurir da je taj budžet "apsolutno nepotreban za Nikolićev nerad".

foto: Printscreen

- I novi pomoćnici i novi budžet namenjen za tu njegovu kancelariju samo pokazuju anomaliju koja je u teoriji poznata kao "birokratija rađa birokratiju". Potpuno je suludo da poreski obveznici izdržavaju Tomislava Nikolića i njegovu ekipu. Treba promeniti ono što sve moderne ekonomije primenjuju, a to je da naši ljudi u Kini dobiju procenat od realizacije poslova koje iz Kine donesu u Srbiju. Budžetiranje Nikolića treba ukinuti - predlaže Dragaš.  

Skućio se na Dedinju

Dobio i državnu vilu

Nikolić je krajem godine dobio još jedan poklon od Vlade Srbije

- vilu na Dedinju! Uredbom Vlade praktično je legalizovan njegov boravak u državnoj vili od 800 kvadratnih metara u Užičkoj 23, koju je koristio, mimo propisa, i posle završetka mandata predsednika Srbije.

foto: PrintScreen

Zanimljivo je da je Vlada Srbije kao razlog za ovakvu odluku navela - ekonomičnost! Nikolić je dobio dozvolu da boravi u toj luksuznoj kući i da u njoj organizuje prijeme i boravak stranih gostiju u okviru saradnje s Rusijom i Kinom.

I. K./ Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...