Najnovije vesti

NEĆE SA SERGEJEM: Saša Janković se iščlanio iz Pokreta slobodnih građana
Foto: Beta

otišao

NEĆE SA SERGEJEM: Saša Janković se iščlanio iz Pokreta slobodnih građana

Politika
21:41h

Doskorašnji predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković iščlanio se iz ovog pokreta.

On je o svojoj odluci obavestio novoizabrano rukovodstvo PSG, navodi Politika, i to baš na Svetog Savu.

„Čestitam vam novo rukovodstvo i novi politički put. To nije i moj put, a moje nasleđe ne treba da vam bude smetnja na njemu. Stoga se iščlanjujem iz Pokreta. Molim da izbrišete sve moje lične podatke. S najboljim željama, Saša Janković“, stoji u mejlu.

Pokret je takođe napustio i Rade Veljanovski, koji je vodio ovu stranku od odlaska Saše Jankovića, navodeći da je "određena grupa" iskoristila manjkavosti i zloupotrebila Statut pokreta, i izmanipulisala određeni broj članova.  

foto: Nemanja Nikolić

Napuštanje stranke posle dolaska Sergeja Trifunovića na njeno čelo najavili su i još neki istaknuti članovi, a Sergejev protivkandidat na izborima za predsednika Aleksandar Olenik za sada neće vraćati članksu kartu, već će, kako je rekao, prvo videti delovanje novog rukovodstva.

Podsetimo, pokret slobodnih građana osnovan je u maju 2017. godine i za predsednika je izabran Saša Janković. Prethodno je Janković kao kandidat GG 'Za Srbiju bez straha' i na predsedničkim izborima osvojio 16 odsto glasova.

Jankovića su potom počeli da napuštaju ključni saradnici, među njima i potpisnici Apela 100 javnih ličnosti koji su uoči izbora od njega tražili da se kandiduje, a optuživali su ga za autoritarnost

Sredinom decembra prošle godine Janković se povukao sa mesta predsednika PSG i političkog života

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...