Najnovije vesti

ĐURIĆ RAZGOVARAO SA SRBIMA U ZVEČANU, A ONDA JE ZAZVONIO TELEFON: Javio se Vučić i evo šta je rekao okupljenima (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

"Pojačani napori da se naruši jedinstvo Srba"

ĐURIĆ RAZGOVARAO SA SRBIMA U ZVEČANU, A ONDA JE ZAZVONIO TELEFON: Javio se Vučić i evo šta je rekao okupljenima (VIDEO)

Politika
11:15h

ZVEČAN - Napori mnogih spolja i mnogih iznutra da se političko i institucionalno jedinstvo Srba na KiM što je moguće više naruši su pojačani, kao i namera da se srpski narod oslabi, izjavio je u Zvečanu direktor

Kancelarije za KiM Marko Đurić.

On je sinoć, posle sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM, kazao da nema dileme da su pojačani različiti pritisci i metode da se srpski narod oslabi, poput tarifa i taksi koje otežavaju svakodnevni život, rigidnih pozicija vezanih za dijalog Beograda i Prištine...

Đurić je istakao da postoje i nevidljivi pritisci kao što su, kaže, određena nastojanja da se unutar srpskog korpusa veštački proizvedu pukotine. Izrazio je zadovoljstvo što su Srbi iz svih srpskih sredina u južnoj pokrajini na sastanku pokazali rešenost da se bore za srpske interese i rešavanje problema srpskog naroda na KiM.

Tokom sastanka telefonski se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Đurić je kazao da je predsednik pre svega poslao poruku solidarnosti i sloge cele Srbije u nastojanju države da pomogne srpskom narodu na KiM.

Đurić je naveo da se razgovaralo i o 141 projektu koji realizuje i finansira Vlada Srbije u južnoj pokrajini.

"To što vlada danas više nego ikada pomaže srpskom narodu na KiM, znači da od svakog našeg građanina postoji podrška da se pomogne opstanak našeg naroda u južnoj pokrajini,", rekao je Đurić.

Đurić sa vladikom Teodosijem obišao manastir Banjska

Đurić se jutros sastao sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem u Zvečanu sa kojim je obišao manastir Banjska. Đurić i vladika su zajedno obišli manastir Banjska, zadužbinu kralja Milutina, u okviru kojeg je obnovljen i restauriran manastirski zid i izgrađena nova manastirska prodavnica sredstvima vladine Kancelarije za KiM. Đurić će kasnije obići naselje Banjska i otvoriti novoizgrađeni objekat u okviru kompleksa "Rajska banja".

Naveo je da su projekti koje vlada finansira značajni i za život i opstanak srpskog naroda i da su od suštinske važnosti, jer su među projektima novi putevi, škole, bolnice - "sve ono što je potrebno da se udahne život srpskim sredinama koje posustaju pod teretom pritisaka i loših uslova".

"Ogromna je naša obaveza da u ovoj godini damo snažan impuls realizaciji svih tih projekata", rekao je Djurić i istakao da je najvažnije da se na KiM sačuva jedinstvo i sloga.

Prema njegovim rečima, mnogi situaciju na KiM predstavljaju u svetlosti koja odgovara njihovim dnevno-političkim potrebama i spremni su da žrtvuju nacionalni i državni interes na KiM gde, ističe Djurić, deoba ne sme da bude.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je tema večerašnjeg sastanka bila političko-bezbednosna situacija u smislu taksi koje su uvedene od strane privremenih prištinskih organa, kao i nerazumnih pritisaka koji se svakog dana mogu čuti iz Prištine.

"Jedna od tih poruka je i o ujedinjenju Mitrovice, koja nema za cilj ekonomski razvoj kako oni žele da predstave, već ima za cilj da protera Srbe iz severnog dela Mitrovice kao što su uradili iz južnog dela", rekao je Rakić.

Istakao je da su se dogovorili da će i dalje dejstvovati složni i jedinstveni i naglasio da im daje snaga poruka predsednika Vučića da će Srbija snažno i maksimalno podržavati Srbe na KiM.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...