Najnovije vesti

STEFANOVIĆ LJUT ZBOG PUŠTANJA KRIMOSA POSLE NEDAVNOG MASOVNOG HAPŠENJA: Da se ja pitam ne bih ih pustio nikad! Apsolutno krivim pravosudne organe
Foto: Marina Lopičić

loše pravosuđe

STEFANOVIĆ LJUT ZBOG PUŠTANJA KRIMOSA POSLE NEDAVNOG MASOVNOG HAPŠENJA: Da se ja pitam ne bih ih pustio nikad! Apsolutno krivim pravosudne organe

Politika
14:42h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su mnogi od uhapšenih u nedavnoj policijskoj akciji pušteni na slobodu i za to okrivio pravosudne organe. Stefanović je novinarima rekao da zna da bi ljudi voleli da za dve nedelje budu okončani procesi protiv kriminalaca.

"Ali samo mi kažite u kojoj zemlji tako ide. Gde imate vrh organizovanog kriminala kojeg lično uhvatite na ulici da on diluje drogu, ili nosi kilogram droge u kolima, pa ga vi zaustavite i evo vam kilogram droge, super, 20 godina zatvora", upitao je Stefanović.

On je kazao da i kada policija uhapsi ljude sa oružjem koji nemaju dozvolu, sudovi ne odluče da ih zadrže.

"Vi kažete pušteni su. Nažalost jesu. Da se ja pitam ne bih ih pustio nikad. Apsolutno krivim pravosudne organe", kazao je Stefanović.

Stefanović je dodao da je "taj koji može da pusti kriminalce sa ilegalnim oružjem da se šeta po Beogradu neodgovoran".

"Sudovi mogu da sude kako hoće, a to samo dokazuje da smo u pravu kada tražimo pooštravanje sankcija", kazao je Stefanović.

Stefanović je 11. januara na konferenciji za novinare izjavio da je u obimnoj akciji policije uhapšeno oko 150 ljudi, a raspisana je crvena Interpolova poternica za Filipom Koraćem.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...