VUČIĆ TELEFONOM RAZGOVARAO SA HANOM I MIČELOM: Američki zvaničnik očekuje ukidanje taksi Prištine
Ilustracija, Foto: Predsedništvo Srbije

nastaviti dijalog

VUČIĆ TELEFONOM RAZGOVARAO SA HANOM I MIČELOM: Američki zvaničnik očekuje ukidanje taksi Prištine

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han su večeras, u telefonskom razgovoru, razmotrili situaciju na Zapadnom Balkanu, posebno odnose Beograda i Prištine, kao i sledeće korake na evropskom putu Srbije.

foto: Beta Milan Obradović

Vučić je Hanu ponovo ukazao na posledice koje takse na srpsku robu, kao neodgovorna jednostrana mera Prištine, imaju po odnose i stabilnost u regionu.

On je još jednom istakao spremnost Srbije da nastavi dijalog, nakon što Priština odustane od neopravdanih taksi, koje, osim srpske privrede, ugrožavaju svakodnevni život Srba na Kosovu i Metohiji.

Vučić je zahvalio komesaru Hanu na razumevanju i na angažovanju da se postojeći problem reši.

Han pozdravio je spremnost Srbije da sačuva mir i stabilnost.

Razgovor i sa Mičelom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara večeras sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Vesom Mičelom.

Američki zvaničnik je rekao da očekuje da Priština ukine takse na srpsku robu i stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić rekao je da je Srbija spremna da istog trenutka, po ukidanju tih taksi, nastavi dijalog, jer je opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track