KOMANDANT ZDRUŽENIH SNAGA NATO DŽEJMS FOGO UPOZORIO PRIŠTINU: KBS da se pridržava ograničenja delovanja na severu KiM
Foto: AP/Andrew Medichini

sastao se sa Hradinajem i Tačijem

KOMANDANT ZDRUŽENIH SNAGA NATO DŽEJMS FOGO UPOZORIO PRIŠTINU: KBS da se pridržava ograničenja delovanja na severu KiM

Politika -

PRIŠTINA - Komandat združenih snaga NATO admiral Džejms Fogo je pozvao Kosovske bezbednosne snage da se pridržavaju ograničenja kada je u pitanju delovanje na severu Kosova.

Admiral Džejms Fogo sastao se u Prištini sa Ramušom Hradinajem, Hašimom Tačijem i Daliborom Jeftićem.

foto: Printscreen

On je naglasio potrebu da se aktivnosti KBS ograniče u skladu sa pismom Tačija iz 2013. godine gde se navodi da KBS neće delovati na severu Kosova bez prethodnog odobrenja NATO, stoji u saopštenju KFOR-a.

Admiral Fogo je tom prilikom naglasio da Specijalne policijske snage Kosova nisu deo KBS i da se tu mora napraviti razlika.

On je podsetio kosovske zvaničnike i na stav NATO da će svaka promena mandata KBS značiti i preispitivanje nivoa angažmana Alijanse sa Koosvskim bezbednosnim snagama i naglasio naglasio da se na tom pitanju trenutno radi u sedištu NATO u Briselu.

Admiral Fogo je naglasio da očekuje da tranzicija KBS bude postepena, transparentna i inkluzivna i da bude u koordinaciji sa NATO i međunarodnom zajednicom, saopštava KFOR-a.

foto: Zoran Šaponjić

Komandant NATO združenih snaga u Napulju podsetio je da Alijansa kroz KFOR ostaje posvećena obezbeđivanju sigurnosti na Kosovu i stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu.

Fogo je najavio da će podovom obeležavanja 20 godina postojanja misija KFOR odati počast svim svojim pripadnicima koji su dali živote za bezbedno i sigurno okruženje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track