Najnovije vesti

MINISTARKA O NESREĆI KOD DOLJEVCA: Ne znam čijim se kolima vozio Babić i da li je bio pod rotacijom... To je pitanje za Koridore Srbije
Foto: Zorana Jevtić

reakcija

MINISTARKA O NESREĆI KOD DOLJEVCA: Ne znam čijim se kolima vozio Babić i da li je bio pod rotacijom... To je pitanje za Koridore Srbije

Politika

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da ne zna kojim se automobilom vozio direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić koji je juče povređen u saobraćanoj nesreći kod Doljevca, jer, kako navodi, nije videla izveštaj.

Ona je istakla i da njeno ministarstvo nije nadležno da proverava da li se sprovodi uredba o korišćenju rotacija iz 2013.godine, koja kaže da blinkere mogu da koriste samo najviši zvaničnici.

"Zaista ne znam da li je vozilo kojim se vozio direktor Koridora imalo blinkere. Nisam videla izveštaj o tome. Ministarstvo građevinarstva nije nadležno da kontroliše da li je ta uredba sprovedena", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje da li se Babić vozio u automobilu podizvođača i da li se poštuje uredba o upotrebi rotacije, jer se primećuje da to koristi veliki broj automobila.

Ona je rekla da je o svemu saznala iz medija i istovremeno izrazila saučešće porodici poginule žene u nesreći kod Doljevca, a povređenima da im što pre bude bolje.

"Postoje institucije koje se bave istragom, odnosno uviđajem. Važnije je da uputimo poruku svima da se moramo pridržavati propisa i voziti bezbedno. To je moja poruka", rekla je Mihajlović.

Ministarka je poručila da pitanja na koje je ona danas odgovarala treba postaviti drugim institucijama, odnosno preduzećima, počev od Koridora Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...