ĐURIĆ O TAKSAMA PRIŠTINE: Zatvorili su vrata dijalogu i pokazali da se na njih ne može računati
Foto: Zorana Jevtić

kosovska situacija

ĐURIĆ O TAKSAMA PRIŠTINE: Zatvorili su vrata dijalogu i pokazali da se na njih ne može računati

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da je Priština uvođenjem "nerazumnih taksi" na srpske proizvode i nizom drugih "necivilizacijskih mera" praktično zatvorila vrata dijalogu i pokazala da se ni u budućnosti ne može računati na razumne i odgovorne poteze.

Kako se navodi u saopštenju, Đurić je na sastanku sa francuskim ambasadorom u Srbiji Frederikom Mondolonijem informisao ambasadora o svakodnevnim problemima Srba na Kosovu, posebno nakon uvođenja trgovinske blokade za robu iz Srbije.

Prema Đurićevim rečima, Beograd se zalaže za izgradnju boljih odnosa i za slobodan protok roba, ljudi, kapitala i usluga.

"Ukidanje taksi i vraćanje za pregovarački sto u interesu je i Srba i Albanaca", rekao je Đurić i dodao da Beograd ostaje opredeljen za dijalog i mirno rešavanje problema.

Đurić je ambasadora Mondolonija informisao i o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, naglasivši da su napadi na Srbe i njihovu imovinu česta pojava i da često izostaju reakcije privremenih institucija u Prištini.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track