SRBIN NA JARINJU UHAPŠEN PO TAJNOM SPISKU: Zorana maltretirali pred rođenim detetom (12), koje je ostalo samo na prelazu?! Pod oružanom pratnjom sproveli ga u Peć
Foto: AP/Arhivska Fotografija

Novo zastrašivanje i provokacija Prištine

SRBIN NA JARINJU UHAPŠEN PO TAJNOM SPISKU: Zorana maltretirali pred rođenim detetom (12), koje je ostalo samo na prelazu?! Pod oružanom pratnjom sproveli ga u Peć

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Srbin Zoran Đokić, raseljeno lice iz Peći, uhapšen je sinoć na administravnom prelazu Jarinje zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, kosovska policija ga je najpre dva sata zadržala na prelazu, a potom ga je pod oružanom pratnjom sprovela u Peć, dok je njegovo dvanaestogodišnje dete moralo da bude svedok tog maltretiranja, a onda i da samo nastavi put ka Kosovskoj Mitrovici.

"Ovaj događaj je još jedna potvrda da Priština ne nemerava da odustane od kampanje zastrašivanja srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji zloupotrebom takozvanih tajnih spiskova osumnjičenih za ratne zločine", ističe se u saopštenju.

Takođe se navodi da se u prošlosti pokazalo da su gotovo svi Srbi uhapšeni na ovaj način bili nevini, i da je jedini cilj i ishod ovakvog postupanja stvaranje stalne atmosfere straha i nesigurnosti, a da je kampanja usmerena pre svega prema potencijalnim povratnicima.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je Đokiću obezbedila branioca, i biće u stalnom kontaktu sa njegovom porodicom, navodi se u saopštenju.

SL: Hapšenje na Jarinju nastavak pritiska na Srbe

Hapšenje raseljenog lica Zorana Đokića iz Peći na administrativnom prelazu Jarinje za nekakav ratni zločin i maltretiranje pred njegovim maloletnim detetom je nastavak pritiska na Srbe na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas Srpska lista.

"Uvek kada se podignu tenzije u Prištini, i kada su politički predstavnici Albanaca pod pritiskom zbog svojih neodgovornih i destruktivnih poteza, to se prelomi preko leđa našeg naroda na ovim prostorima", ukazuje se u saopštenju.

Kako se navodi, po ustaljenoj praksi, po nekakvim tajnim spiskovima, hapse se oni koji su pod napadima ekstremista napustili rodni kraj na Kosmetu u trenutku kada se osmele da posete svoja imanje. "Tako svima koji pomisle da se vrate na ove prostore žele da pošalju jasnu poruku da nisu dobrodošli i ne biraju način da čak i pomisao o povratku osujete", ocenjuje SL. Srpska lista ističe da najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje i kontinuirane provokacije Prištine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track