POPOVIĆ IVKOVIĆ OSUDILA PRETNJE VUČIĆEVOM SINU: Monstruozna objava do zuba naoružanog čoveka da će ga obesiti na banderu
Foto: Ana Paunković

skandal

POPOVIĆ IVKOVIĆ OSUDILA PRETNJE VUČIĆEVOM SINU: Monstruozna objava do zuba naoružanog čoveka da će ga obesiti na banderu

Politika -

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Biljana Popović Ivković osudila je danas kao monstruoznu "objavu, do zuba naoružanog čoveka sa automatskim oružjem, na društvenoj mreži Fejsbuk u kojoj preti sinu predsednika Srbije Aleksandru Vučiću da će ga obesiti na banderu".

U saopštenju za javnost, ona je ocenila da je to "direktna posledica politike nasilja i mržnje koje seju lideri Saveza za Srbiju Dragan Djilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Trifunović i ostali".

"Zabrinjavajuće je da se njihov plan i program svodi na buđenje manijaka, ludaka, kriminalaca i polusveta koji su se ustremili na decu i porodicu, direktno ugrožavajući njihove živote. Pretnje smrću i najvulgarnije uvrede članovi porodice predsednika svakodnevno trpe, samo zato što lideri Saveza za Srbiju žele nazad svoje fotelje, privilegije i pljačkanje, mimo izborne volje građana Srbije", ocenila je Popović Ivkovićeva.

Ona je istakla da lideri SzS "nisu samo nasilnici, već moralne nakaze, jer kako drugačije objasniti bizarna vešala u 21. veku koja su sinonim za fašizam i egzekuciju onih koji drugačije misle".

"Da li je vešalo poruka stanovnicima glavnog grada da će lideri SzS, ukoliko ih ne slede u njihovim zacrtanim ciljevima proći na monstruozan i zverski način. Najbizarnije nasilje lideri SzS svakodnevno promovišu u našem društvu, a pored toga bude i fašizam što je nedopustivo i anticivilizacijski", navela je državna sekretark MUP-a Srbije.

Ona je pozvala nadležne državne organe da hitno reaguju i ne dozvole da ideologije, opsesije i frustracije pojedinaca probude fasizam u srpskom društvu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track