DRECUN: Priština želi da otme imovinu na KiM i time protera preostale Srbe
Foto: Stefan Jokić

reagovanje

DRECUN: Priština želi da otme imovinu na KiM i time protera preostale Srbe

Politika -

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je danas da Priština u slučaju Rudarskog kombinata Trepča "političkim i pravnim nasiljem" pokušava da obezbedni sebi bolju polaznu poziciju za očekivani nastavak razgovora sa Beogradom i smatra da će biti još takvih poteza, u koje spadaju i ranije uvedene takse od 100 odsto na srpsku robu.

Drecun je rekao da Priština sistematski nastoji da otme ličnu i imovinu države Srbije na Kosovu i, pošto smatraju da je "priča završena južno od Ibra, usmerili su se na severni deo, posebno na akumulaciju Gazivode i kombinat Trepča".

"Oni žele da suze prostor za razgovor, da bude što manje tema. Ako ne možete da razgovarate o Gazivodama, Trepči - jer kažu to je svršena stvar nećemo da razgovaramo, o čemu ćemo onda da razgovaramo", naveo je Drecun, ističući i da tako Priština nastoji da protera i preostale Srbe sa Kosova.

Govoreći o međunarodnim prilikama, on je rekao da je danas interes Amerike da se razgovara o konačnom statusu Kosova i napominje da je to prilika koju Srbija mora da iskoristi, ali da Albanci odugovlače jer im to ne odgovara, pošto im je "strateški cilj" ujedinjenje Kosova i Albanije.

"U Prištini je teška politička kriza", ocenio je Drecun, koji smatra da se to samo novim izborima na Kosovu može da razreši.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track