ĐURIĆ: Vešala na Terazijama vređaju osećanja građana
Foto: Beta, Dragan Gojić

reagovanje

ĐURIĆ: Vešala na Terazijama vređaju osećanja građana

Politika -

Potpredsednik Srpske napredne stranke i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić ocenio je da nošenje vešala na protestima u Beogradu vređa najdublja osećanja građana i da je neverovatno da neko to sebi dopusti.

"Vešala na Terazijama, posle 1941. godine, nešto je što vređa najdublja osećanja svih naših građana i neverovatno je da je neko tako nešto u političkom smislu sebi dopusti", rekao je Đurić.

On je naglasio da ne prihvata tezu da se to u trenutku desilo i da svi koji su pratili proteste ili bili tamo znaju da se vešala nošena tokom čitave šetnje.

"Nosili su ih jer nemaju nikakav politički program, jer je to suština njihove političke poruke - agresija", ocenio je Đurić.

On je povodom pretnji sinu predsednika Srbije rekao da nekim krugovima ne odgovara to što Aleksandar Vučić konsoliduje Srbiju i onda žele da njegovu porodicu učine metom.

"Oni znaju ko im najviše smeta u Srbiji i mislim da te pretnje nisu nimalo naivne. Osim što su u političkom smislu nedopustive, treba da dobiju svoj pravosudni epilog", istakao je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track