ĐUKIĆ DEJANOVIĆ OSUDILA PRETNJE ŠEFU SRPSKE DIPLOMATIJE: Vrlo smo zabrinuti za bezbednost Ivice Dačića!
Foto: Zorana Jevtić

reagovala na izjavu bedžeta pacolija

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ OSUDILA PRETNJE ŠEFU SRPSKE DIPLOMATIJE: Vrlo smo zabrinuti za bezbednost Ivice Dačića!

Politika -

Ministarka bez portfelja i funkcioner SPS Slavica Đukić Dejanović osudila je danas pretnje atentatom koje je Ivici Dačiću uputio kosovski ministar Bedžet Pacoli, ali i pretnje nasiljem dela opozicije u Srbiji, navodeći da je to nedopustivo.

"Dačić je koristio diplomatsku retoriku i pokušao da na pristojnom i državničkom nivou ponovo odškrine vrata dijalogu, što bi podrazumevalo ukidanje taksi, a dobio je jednu ozbiljnu pretnju zbog čega smo njegovi saradnici vrlo zabrinuti za njegovu bezbednost", rekla je Đukić Dejanović Tanjugu.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli je na ministarskom sastanku u Bukureštu šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću na srpskom rekao: "Ako bude neki atentat, da znaš da smo mi Albanci".

Đukić Dejanović je osudila i pretnje nasiljem predstavnika dela opozicije u Srbiji, ističući da su vešala na Terazijama, koja su se pojavila tokom protesta u subotu, nedopustiva i da pokazuju da pojedinci prevaziđenim metodama žele da prave budućnost u Srbiji, kao i da su pretnje sinu predsednika Aleksandra Vučića u javnosti izazvale strašan otpor i osudu.

Kao jedan od događaja koji su uznemirili javnost pomenula je i hapšenje Srbina Zorana Đokića na prelazu Jarinje u prisustvu sina.

"Iz dana u dan nema jenjavanja neželjenih ponašanja, nego se stiče utisak da ona prosto naviru i da preplavljuju porodice, koje počinju već da pričaju o tome i nema čoveka koji nije prenut tim događajem", rekla je Đukić Dejanović.

Ona kaže da vlast treba da ima sluha za konstruktivne predloge i osude opozicije, ali da se u trenutku kada sugestija prerasta u pretnju više ne može govoriti o dijalogu vlasti i opozicije.

Izrazila je uverenje da će srpski državni organi povećati stepen bezbednosti najodgovornijih ljudi i svih građana, koje je pozvala da pruže i svoj doprinos.

Istakla je i da postoje legitimni načini na koje opozicija može da dođe na vlast.

"Mi bar imamo česte izbore, postoje apsolutno civilizacijski maniri i metode da se izmeri snaga i kvalitet ideja i jednih i drugih. Ali ne možemo prihvatiti da neko ko je nezadovoljan, na primer, ignoriše izlazak na izbore, a onda neposredno posle izbornih rezultata preti i izražava nezadovoljstvo na ulici", rekla je Djukić Dejanović.

Ako neko ima poverenje građana, onda se do narednih izbora to mora poštovati, rekla je ministarka.

Na pitanje da li će izbori biti održani u prvoj polovini ove godine, odgovara da najavljena mogućnost ne znači da će ih biti.

"Mi smo od marta u izbornoj godini i ako se ne dogode sada, u rano proleće, biće u rano proleće sledeće godine a to je već sutra", kazala je Dejanović i dodala da će odluka biti odneta u skladu sa državnim interesima Srbije.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track