PROGOVORIO MALOLETNIK, KOJI JE NOSIO VEŠALA: Srđan Nogo mi je rekao: Pridrži mi ovo, nosio sam 20 minuta! Nogo potvrdio: Ja sam taj koga tražite!
Foto: Nemanja Nikolić

Saslušan

PROGOVORIO MALOLETNIK, KOJI JE NOSIO VEŠALA: Srđan Nogo mi je rekao: Pridrži mi ovo, nosio sam 20 minuta! Nogo potvrdio: Ja sam taj koga tražite!

Politika -

Maloletni N. P. koji je na protestima nosio improvizovana vešala i koji je danas zajedno sa Slobodanom Glišićem (33) dao iskaz u Policijskoj upravi za grad Beograd, gde je Glišić zadržan po nalogu Višeg tužilaštva do 48 sati, rekao je na saslušanju da mu je plastičnu šipku na kojoj je bilo vešalo dao nekadašnji član predsedništva Dveri Srđan Nogo, koga poznaje sa televizije, saznaje Kurir.

foto: MUP Srbije

- N. P. je ispričao da je u subotu bio u gradu, da je slučajno naišao na protest kojem se priključio i da je tamo sreo Srđana Noga. Kako je rekao, Nogo ga je zamolio da preuzme od njega plastičnu šipku, na kojoj je bilo vešalo, ali on to nije doživeo kao nešto ozbiljno, pa ju je nekih 20 minuta nosio - otkriva izvor Kurira.

foto: Nemanja Nikolić

Kako saznajemo, N. P. je odranije poznat policiji i ima krivični dosije zbog narkotika.

Njemu je produžen pritvor, kako ne bi uticao na svedoke i ne bi ponovio krivično delo.

Srđan Nogo rekao je za "Kurir" da je on doneo vešala na protest i da je sve to objavio javno na društvenim mrežama.

foto: Nemanja Nikolić

- Ja sam lice koje je na protest donelo maketu vešala, prijavljujem se, i ja sam onaj koga traže. Išao sam dva puta danas u policiju da dam iskaz. Improvizovano vešalo je od mene uzimalo više ljudi. Tog dečka konkretno ne poznajem, ali verovatno je i on uzeo u nekom trenutku - kaže Nogo.

Kurir.rs/ M. R. - J. S. Foto: Nemanja Nikolić, MUP Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track