RAKIĆ: Ko dirne Severnu Mitrovicu, dobiće adekvatan odgovor
Foto: Dado Đilas

PREDSEDNIK SRPSKE LISTE

RAKIĆ: Ko dirne Severnu Mitrovicu, dobiće adekvatan odgovor

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je srpski narod na Kosovu i Metohiji s najvećom ozbiljnošću i zabrinutošću primio najnovije pretnje ratom od strane albanskog gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija.

"Očekujem da Kfor i Euleks, u skladu sa svojim obavezama iz mandata koji im je poveren, povećaju budnost i preventivno deluju kako ne bi došlo do narušavanja mira i sigurnosti građana, jer ovakve opasne pretnje miru u ovom trenutku visokih tenzija može nepovratno da naruši krhku stabilnost koju smo kao predstavnici srpskog naroda odgovornim delovanje izgradili, u nemogućim uslovim", saopštio je Rakić.

On naglašava da, kao predstavnik srpskog naroda, poručuje da je mir najveća vrednost za koju se bori srpski narod.

"Mi nikada nismo i nećemo pretiti nikome, ali ako neko dirne u naše domove, u našu severnu Kosovsku Mitrovici, onda će dobiti i adekvatan odgovor", istakao je predsednik Srpske liste.

Gradonačelnik Južne Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri izjavio je juče da će, "ako se dotakne grad Mitrovica", u okviru sporazuma između Prištine i Beograda, "doći do rata".

"Pretnje ratom od strane Bahtirija ozbiljno uznemirile Srbe"

Rakić je izjavio danas da su Srbi na Kosovu uznemireni i da su ozbiljno shvatili pretnju ratom od strane gradonačelnika Južne Mitrovice, Agima Bahtirija.Rakić je, kako prenosi koha.net, rekao da očekuje da KFOR i EULEX, u skladu sa obavezama i mandatom koji imaju, povećaju gotovost i preduzmu mere predupređenja kako ne bi došlo do remećenja mira i bezbednosti građana.

"Takve opasne pretnje po mir u ovom trenutku velikih tenzija mogu da nepovratno poremete krhku stabilnost koju smo izgradili u nemogućim uslovima", navodi se u pisanoj izjavi Rakića.

On ističe da oni nikada nisu pretili, niti će pretiti bilo kome, ali da "ako neko dirne naše kuće, u našoj severnoj Mitrovici, dobiće odgovarajući odgovor".

Bahtiri je u ponedeljak, na 19. godišnjicu ubistva Albanaca u severnom delu Mitrovice, izjavio da će doći do velikog rata ako neko pipne Mitrovicu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track