Najnovije vesti

Tači: Mala korekcija granica bila bi prihvatljiva za konačni sporazum sa Srbijom
Foto: EPA VALDRIN XHEMA

Tači: Mala korekcija granica bila bi prihvatljiva za konačni sporazum sa Srbijom

Politika

Tači je rekao da su jezero Gazivode, Mitrovica i Trepča resursi o kojima se ne pregovara

 

PRIŠTINA - Predsednik privremenih institucija na Kosovu i Metohiji Hašim Tači izjavio je u Vašingtonu da bi "mala korekcija granica" bila prihvatljiva za postizanje konačnog sporazuma s Beogradom, preneo je prištinski portal Gazeta ekspres.

 

"Ukoliko bi mala korekcija granice bila cena za postizanje konačnog mirovnog sporazuma, onda bi to moglo da bude prihvatljivo", rekao je Tači u govoru u Savetu za spoljnopolitička pitanja u Vašingtonu u prisustvu stručnjaka za regionalna pitanja.

 

Tači je rekao da su jezero Gazivode, Mitrovica i Trepča resursi o kojima se ne pregovara.

 

Prema njegovima rečima, Kosovo je uvek pobedilo kada je delovalo u koordinaciji sa SAD i dodao da je uprkos bolnim kompromisima, konačni ishod uvek bio u korist Kosova kada je bio u savezu sa SAD.

 

Tači je rekao da je Rusija, koja tradicionalno podržava Srbiju, obećala da će podržati eventualno pomirenje između Beograda i Prištine, javila je agencija Frans pres.

 

Tači je u govoru u nezavisnoj organizaciji Savet za spoljnopolitička pitanja rekao da je u novembru razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama obeležavanja 100 godine od završetka Prvog svetskog rata.

 

"Veoma direktno sam ga pitao - kakva bi bila reakcije Rusije ako Kosovo i Srbija postignu dogovor? Njegov odgovor je bio da bi to podržao", rekao je Tači.

 

"Mnogo bih cenio da održi reč", dodao je Tači. 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...