Najnovije vesti

REM O PRIKAZIVANJU DELA SPOTA U INFORMATIVNIM PROGRAMIMA: Nije prekršen zakon, nema osnova za pokretanje postupka
Foto: Printscreen

odbacio prijave

REM O PRIKAZIVANJU DELA SPOTA U INFORMATIVNIM PROGRAMIMA: Nije prekršen zakon, nema osnova za pokretanje postupka

Politika

Savet Regulatornog tela za elektronske medije odbacio je kao neosnovane prijave organizacije "Građani na straži" povodom prikazivanja dela spota Srpske napredne stranke u informativnim programima TV Prve i Hepi TV.

REM je debio više stotina prijava protiv te dve televizije zbog, kako navode, emitovanja spota SNS koji predstavlja političko oglašavanje van predizborne kampanje.

U prijavama se navodi da su time prekršene odredbe Zakona o elektronskim medijima i Zakona o oglašavanju, ali REM tvrdi da prikazani sadržaji nisu u suprotnosti s tim odredbama, s obzirom da je prikazan samo deo spota i to u informativnim emisijama, koje su sadržale i druge priloge koji su se odnosili na isti događaj, a to su protesti, uz koje je išla najava da je SNS snimila spot koji se prikazuje na društvenim mrežama.

"Na taj način posmatrano, ne mogu se dovoditi u pitanje povreda Zakona o oglašavanju, članovi 12 i 14, jer oglašavanja nije ni bilo. U navedenim slučajevima radilo se o neprikosnovenom pravu gledalaca na informisanje o događaju (objavljivanje spota na društvenim mrežama)", navodi REM u saopštenju za medije, uz zaključak da ne postoji osnov za pokretanje postupka.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...