Najnovije vesti

NIKOLA SELAKOVIĆ: Izuzetno je važno da SB UN raspravlja o KiM!
Foto: Zorana Jevtić

generalni sekretar predsednika Srbije

NIKOLA SELAKOVIĆ: Izuzetno je važno da SB UN raspravlja o KiM!

Politika

Za Srbiju je od izuzetne važnosti da se u Savetu bezbednosti UN raspravlja o Kosovu i Metohiji, izjavio je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, nakon što je na sajtu UN objavljeno da će sednica SB UN o Kosovu i Metohiji biti održana danas u Njujorku.

"Izuzetno je važno za Srbiju da se na najvišem svetskom forumu, u Savetu bezbednosti UN, koji je svojim rezolucijama, donošenim 1999. i 1998. godine, vezan za problem KiM, raspravlja o ovoj temi", rekao je Selaković za RTS.

On je dodao da je i sam saznao za sednicu na sajtu UN, gde je iznet plan aktivnosti Saveta bezbednosti.

"Nemamo razloga da ne verujemo u to jer je to zvanično glasilo i način oglašavanja same organizacije UN", rekao je Selaković.

On kaže da ne veruje da bi pre osam, devet ili 10 godina "u ovakvoj situacija", Srbija uspela da se izbori za raspravljanje na temu problema o Kosovu i Metohiji "na ovakav način, kao što urađeno danas".

"Mi kao država ostajemo posvećeni dijalogu, razgovorima o traženju rešenja. Mi istrajavamo u poziciji da razgovora neće biti dok se anticivilizacijske mere, kao što su takse od 100 odsto na plasman robe iz centralne Srbije, ne ukinu", poručio je Selaković.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...