Najnovije vesti

VUČEVIĆ: Prevremeni izbori potrebni
Foto: Beta Aleksandar Stojanović

potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada

VUČEVIĆ: Prevremeni izbori potrebni

Politika

BEOGRAD - Miloš Vučević, potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada, nije isključio mogućnost da vanredni parlamentarni izbori budu raspisani dok predsednik Srbije Aleksndar Vučić bude obilazio Srbiju.

Vučević je za Novosti rekao da je stava da na birališta treba da se ide pre redovnog roka, a kao razloge za to je naveo stuaciju oko KiM, napade na Srbiju iz regiona, proteste opozicije, koje, kako kaže, mnogi iz SNS vide kao poziv za izbore...

Upitan da li je za SNS bolje da izbori budu sada ili kada se protesti opozicije zahuktaju, Vučević kaže da misli da će intenzitet protesta da opada.

"Imate apsurdnu situaciju da na opozicionim mitinzima, lideri opozicije ne smeju da govore, jer će biti izviždani. Stoje u petom redu i predstavljaju proteste kao građanska okupljanja", naveo je Vučević.

Na pitanje da li bi bojkot izbora mogao da dovede do krize institucija, Vučević kaže da je to pitanje za opoziciju.

"Bojkot bi bio pokušaj osporavanja legitimiteta, ne legaliteta. Pitanje je kolika bi bila izlaznost, koliko bi stranaka učestvovalo", kazao je Vučević uz napomenu da je Savez za Srbiju najbrojniji, ali nije jedini opozicioni blok.

Vučević dalje kaže da je spoljni interes prisutan u Srbiji od pamtiveka.

Ključno pitanje je za njega proces oko KiM i ne bi isključio da sve što se dešava ima veze sa KiM.

"Setimo se šta je Haradinaj rekao oko pada vlade", podsetio je Vučević. Ne može, kaže, ni da isključi mogućnost da su ovi protesti poruka predsedniku Aleksandru Vučiću - evo šta će se desiti ako ne budeš kooperativiji oko KiM.

"I pokretanje postupka za ustavnost RS može imati takav smiso. Neko ima interes da preuzme vlast, poput opozicije, neko da pritiska zbog KiM ili revizije "Dejtona", naveo je Vučević i istakao da tu nije reč ni o kakvoj borbi za demokratiju. Kao primer je naveo Dveri za koje je rekao da su proljotićevska stranka koja se, kaže, bori protiv demokratije.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...