PREDSEDNIK U ALEKSINCU: Zahvalni smo na podršci Norveške
Foto: Printscreen/TV Pink

započeo kampanju budućnost srbije

PREDSEDNIK U ALEKSINCU: Zahvalni smo na podršci Norveške

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je započeo dvodnevnu posetu Pčinjskom okrugu, čime je započeo kampanju "Budućnost Srbije".

On je u Aleksincu, učesnicima skupa "Norveška za vas" zahvalio na podršci vlade ove zemlje, koja ulaže u Srbiju.

Vučić je istakao da je srećan što je krenuo u obilazak Srbije da razgovara sa građanima i ljudima koji su odgovorni na lokalnom nivou.

"Očekujem bolju saradnju u budućnosti! Moj posao je da molim za još novca i podrške norvežanske vlade", poručio je predsednik Vučić.

Vučić je učesnicima skupa, na kojem učestvuju čelnici 91 lokalne samouprave uključene u projekat "Norveška za vas - Srbija", poručio da se kroz takve projekte uči kako se transparentno i odgovorno obavlja posao u lokalnim samoupravama.

"Norveška je iskren prijatelj Srbije. Hvala što nas učite da radimo, što nas učite procedurama, što će značiti više ušteđenog novca i više bolje potrošenog novca u budućnosti", rekao je Vučić i zahvalio za pomoć Norveške koja traje od 2000. godine i koja iznosi 250 miliona evra kroz različite donacije.

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad istakao je da je veliki progres učinjen do sada.

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad istakao je da je veliki progres učinjen do sada.

"Veliki progres je učinjen do sada. Mi smo dosta uložili u Srbiju, i zadovoljni smo dosadašnjim ulaganjem. Ljudi iz ove zajednice su spremni na saradnju, umeju da saslušaju savet. Hvala još jednom Vladi Srbije na dobroj saradnji, i njihovom potrebom da slušaju i sarađuju. Ovaj projekat nije samo reč o zaradi, već i da pomognemo da se ovaj deo zemlje razvije", rekao je Bjornstad.

U okviru posete jugu Srbije, predsednik Vučić će posetiti Aleksinac, Vranje, Vladičin Han, Trgovište, Surdulicu, Bujanovac i trasu Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja