VUČIĆ OBIŠAO KORIDOR 10: Ponosan sam što Srbija može da gradi, trudićemo se da radimo više i bolje
Foto: Printscreen/TV Pink

kampanja budućnost srbije

VUČIĆ OBIŠAO KORIDOR 10: Ponosan sam što Srbija može da gradi, trudićemo se da radimo više i bolje

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je započeo dvodnevnu posetu Pčinjskom okrugu, čime je započeo kampanju "Budućnost Srbije", a nakon što je obišao radove na Koridoru 10, obratio se novinarima.

Vučić je novinarima preneo da ga nadležni uveravaju da će u maju da bude veliko otvaranje autoputa.

"Srećan sam i ponosan kao predsednik, jer Srbija pokazuje da može da gradi najmodernije auto-puteve i najmodernije i najzahtevnije objekte. Uprkos problemima sa prirodom, a Grdelicu je teško savladati, i to tome je i Bizmark govorio govorio, uspevamo. I pre letenje sezone, a uveravaju me da će u maju da bude veliko otvaranje", rekao je Vučić i dodao da ostaje da EPS uvede struju u tunele.

foto: Printscreen/Tv Pink

On je dodao da će oni koji budu putovali u Makedoniju ili Grčku, moći da se brzo prevezu, a oduševljen je i tunelom Manajle, koji je dug oko dva kilometra i izgleda predivno.

On je, budući da je sutra godišnjica "Koridora Srbije", čestitao jubilej svim građevinarima, koji rade na Koridoru 10, a koji su, kaže, uglavnom sa juga - iz Surdulice, Vladičinog Hana, Crne Trave.

"Izvanredan su posao uradili i ostaviće nešto čime ćemo svi da se ponosimo. Ovakve objekte kao most Vrla, retko da možete da vidite i u razvijenijim zemljama. Kada vide Manajle, uveren sam da će mnogi da ostanu bez daha", rekao je Vučić.

Dodaje da Vladičin Han ne liči na mesto koje je posećivao do pre nekoliko godina. Danas se mnogo radi i Srbija se može pohvaliti velikim poslom. Ipak, kako kaže, nije zadovoljan i nada se još boljim rezultatima.

"Trudićemo se da radimo što više i što bolje", kaže Vučić.

foto: Printscreen/Tv Pink

Odgovarajući na pitanja novinara, sam auto-put biće gotov do kraja marta, ali da će se kosina na južnom kraku Koridora 10 raditi još dva meseca, kako bi se obezbedila sigurnost.

Predsednik je rekao da kada se savladava priroda, moraju da se sagledaju i "ona druga strana koju priroda nosi" te da kompanije koje rade na sanaciji imaju probleme jer nemaju dovoljan broj profesionalnih radnika.

"Moraćemo zanat mnogo više da plaćamo u budućnosti kako bismo imali više radnika", rekao je predsednik i dodao:

Odgovarajući na pitanja novinara, kaže da nema komentar na "pretnje" SzS da će bojkotovati izbore. Kaže da nema problem sa njima, da se ne plaši njihovih pretnji i da se ne plaši zbog gluposti koje izgovaraju svaki dan.

On je rekao da program koji je predstavio deo opozicije neozbiljan i da u njemu nema ništa o Kosovu, Evropskoj uniji, niti neke ekonomske mere osim "razvlastićemo, lustriraćemo, hapsićemo".

foto: Printscreen/Tv Pink

"Što se tiče onoga što bi trebalo da predstavlja program, ja sam razumeo da me to niste ni pitali. To je toliko neozbiljno sastavljeno, da je svaki program koje god hoćete stranke iz 1991. godine, kada su se najgluplji programi sastavljani koji veze sa realnošću nisu imali, je 10 puta pametniji od onoga što su napisali. Nemate ništa o Kosovu, EU, nemate da je bio ko bilo kakvu ekonomsku meru napisao, osim razvlastićemo, lutriraćemo, pohapsićemo, uništićemo. Vi ćete nekog da hapsite? Vi što ste pokrali 500 miliona evra, ali dobro...", rekao je Vučić i dodao:

"Ja sam ovde da bih pokazao da Srbija gleda i ide u budućnost i da oni koji žele da je vrate u prošlost u tome neće moći da je spreče, pobedićemo ih čisto kao i uvek", poručio je predsednik.

Dodaje da "ima pametnija posla od opozicije", ali im poručuje da ne šalju motke na narod, već da svako od lidera uzme po motku, pozove njega, a na kraju ne bi smeli ništa ni da mu urade.

"Nema tu naročite pameti i naročite bojazni", kaže Vučić.

Dodaje da mu je važno da pokaže narodu da se brine za budućnost, a da narod ne zanimaju "vika, dreka, pretnje, vešala".

"Kao što ste primetili, ja sam prilično relaksiran...neki kažu da treba da skončam kao Aleksandar Obrenović, pozivali su na motke, donosili vešala. Nikakav problem nemam. Čudi me da misle da se neko stvarno toga uplašio, da se neko trese zbog gluposti koje izgovaraju svakog dana...", rekao je Vučić.

Kampanja "Budućnost Srbije" nije ni predizborna, ni funkcionerska kampanja, izjavio je večeras Vučić, navodeći da kao predsednik Srbije ide da razgovara s narodom i da rešava probleme ljudi.

Dodao je da on ide da radi svoj posao kao predsednik, a da će mu se u delu kampanje priključiti premijerka Ana Brnabić.

"Idemo da radimo svoj posao, da postavljamo kamen temeljac za izgradnju stanova za vojnike, policajce... Sutra u Vranju za prvih 186 ljudi, u Nišu otprilike isti broj, ali taj broj će ubrzo biti veći i u Vranju, u Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i drugim mestima", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track