VUČIĆ PORUČIO IZ VRANJA: Niste vi ovde zbog nas, već zbog budućnosti Srbije (FOTO, VIDEO)
Foto: Predsedništvo Srbije

predsednik u vranju

VUČIĆ PORUČIO IZ VRANJA: Niste vi ovde zbog nas, već zbog budućnosti Srbije (FOTO, VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se građanima Vranja u okviru kampanje "Budućnost Srbije"

"Pozdravljam sve ljude koji su došli večeras. Hvala vam što ste se okupili u ovolikom broju. Niste vi ovde zbog nas, već zbog budućnosti Srbije. Vi razumete šta je Srbiji potrebno. Vranje je uvek branilo zemlju i bilo hrabro uz svoj narod. Vranje je znalo kako se čuva naš narod i kako se brani naša srpska trobojka", rekao je Vučić.

foto: Tatjana Stamenković

Vranje večeras #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

On je poručio i da su građani "došli na skup zbog budućnosti Srbije", jer "Vranje i jug Srbije vole Srbiju svim srcem".

foto: Tatjana Stamenković

Vučić je poručio da su simboli njegove politike autoputevi, investicije i zapošljavanje građana i da je uveren će narod razumeti ko se ponaša odgovorno i kome treba da pruži podršku.

S druge strane, kaže, simbol politike onih koji bi da sruše sve što je u Srbiji urađeno, simbol politike prošlosti jesu vešala koja su doneli na Terazije, posle 1941. godine, tamo gde su rodoljubi vešani.

"Neko nov se setio da donese vešala na Terazije. To je simbol njihove politike, a naše - autoput, novi gasovod, nove investicije i fabrike u Vranju, zapošljavanje. To su ključne razlike u politikama koje nudimo našem narodu", rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio i na Bolnički centar koji je napravljen i dodao da ima i mnogo drugih planova.

foto: Tatjana Stamenković

Prema njegovim rečima, samo ozbiljnošću se može napred, a ne psovkama i pretnjama.

"Ja se nasmejem kad prete, ne zato što je nešto smešno, već zato što nemate pravo da im odgovorite na isti, neodgovoran način. Nego, polako, osmehnete se, slegnete ramenima i kažete - nastavite da govorite i da se ponašate na taj način i razumeće narod ko je odgovoran i razumeće narod kome podršku treba da pruži", istakao je on.

Vranje dobija novi stadion

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras u obraćanju građanima u Vranju da će taj grad dobiti novi gradski stadion.

"Vranje ima prvoligaša. Ne znam kako šutiraju loptu, ali znam da će Vranje da dobije novi, prelepi pokriveni gradski stadion sa najmodernijim osvetljenjem", rekao je Vučić.

"Namerno su nam uništavali oruđe i oružje. Ove godine imaćemo više aviona i helikoptera nego ikada u istoriji i to dvostruko ili trostruko. Za novac koji ste vi zaradili Srbija je napravila modernu i ozbiljnu armiju. Ne plašimo se nikoga ali znamo da nam sukobi nisu potrebni, već mir i rad", poručio je Vučić.

Podsetio je da je vojska imala jedan avion kada je postao ministar odbrane.

"Samo radom, trudom, energijom moramo napred. Znam da bih i ovde dobio najveću podršku ako bih govorio loše reči o svojim političkim protivnicima. Ne bežim od duela, kao u Skupštini,i na svakom drugom mestu, gde sam morao da odgovaram na razne gluposti. Lako smo ih pobeđivali", rekao je predsednik.

Pre Vučića, građane je pozdravila i premijerka Ana Brnabić.

Premijerka je izjavila da je došla na miting u Vranju u okviru predsednikove kampanje "Budućnost Srbije", kako bi građane podsetila na greške prošle vlasti koja se sada nudi kao nova alternativa.

"Važno je da se setimo kako je bilo do pre samo par godina, sada nam se nude razne alternative, a mi smo skloni da zaboravljamo i treba da se setimo grešaka da ih ne ponavljamo", rekla je Brnabić.

Vučić: Gasovod Pčinjskom i Jablaničkom okrugu za 3,5 godine

Vučić je najavio danas da će se uskoro krenuti sa izgradnjom gasovoda za Pčinjski i Jablanički okrug, a vrednost investicije je, kaže, 142 miliona evra.

"Najkasnije za 3,5 godine imaćete gas, a to znači da stiže industrija, da stižu i fabrike, a ničega od toga ne bi bilo da ne radimo auto-put koji su vam obećavali 70 godina i 70 godina nisu pipnuli ništa. Mi danas gradimo remek delo. Pogledajte most Vrlu kako izgleda", rekao je Vučić u obraćanju građanima u Vranju u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Ona je kazala da za nju nema veće časti nego da radi "rame uz rame" sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da je ušla u politiku 2016. godine zato što je u njemu prepoznala novu energiju i želju da se Srbija menja.

"Videla sam hrabrost u tom čoveku, da donosi najteže odluke, da preuzme hrabrost za odluke koje su bile neophodne, a decenijama odlagane, zato što ovi koji nam se nude kao nova alternativa, nisu imali hrabrosti i želje da te promene sprovedu", ocenila je ona.

Brnabić je kazala da je prethodna vlast bila poput elementarne nepogode, jer se ponašala bahto i neodgovorno.

Dodala je da je jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović, do nedavno bio protiv drugih lidera u tom pokretu.

"On je vodio kampanju koja se zavala da se oni ne vrate, a sada bi da se vrate i da ostanu što duže", rekla je Brnabić.

foto: Tatjana Stamenković

Brnabićeva kaže da "nije uvek mislila isto kao Aleksandar Vučić", ali da je videla "iskrenu brigu za Srbiju, želju da se Srbija menja i preokrene svoju sudbinu, tj. da ponovo počne da pobeđuje".

foto: Tatjana Stamenković

Prema njenim rečima, 2013. Srbija je bila na korak od bankrota, veći broj mladih je odlazio iz zemlje, a nezaposlenost je bila na rekordnom nivou.

"Teško mi je da objasnim koliko je situacija u zemlji bila katastrofalna. To su bili računi za neodgovornu politiku, a kada su političari neodgovorni gradjani plaćaju račune", ocenila je premijerka.

Ona je kao uspehe vlasti navela i to što je uvedena e-uprava, uspostavljen adresar ulica, podignuta minimalna cena rada, ali i otvoreni Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej.

"Naš cilj je moderna i pristojna Srbija u kojoj se drugi ne mrze zato što drugačije misle, u kojoj se žene ne mrze i ne iznose vešala", rekla je Brnabić dok su ljudi skandirali "Vučiću Srbine".

..

foto: Predsedništvo Srbije
foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je danas započeo kampanju "Budućnost Srbije" u okviru koje je ranije u toku dana obišao trasu koridora 10 u Grdeličkoj klisuri, a za sutra je planirano da obiđe Surdulicu, Vladičin Han, Bujanovac, Trgovište.

foto: Predsedništvo Srbije

Kako je ranije najavljeno, planirano je da obiđe svih 29 okruga u Srbiji u narednom periodu.

Na video-bimu na bini sa koje će se obratiti predsednik pušta se spot za kampanju koji je juče objavljen a čija je poruka da su bućnost Srbije fabrike i nova radna mesta, nove škole i vrtići, bolnice i domovi zdravlja, stanovi, ustanove kulture, novi putevi i mostovi, nove investicije i ekonomski napredak.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Predsedništvo Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track