ANA BRNABIĆ U NIŠU: Stanovi su zahvalnost pripadnicima snaga bezbednosti
Foto: Beta/Milan Obradović

premijerka srbije

ANA BRNABIĆ U NIŠU: Stanovi su zahvalnost pripadnicima snaga bezbednosti

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić položila je danas kamen temeljac za izgradnju prvih 190 stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i poručila da je to način na koji država kaže "hvala" ljudima koji rade najteže i najopasnije poslove i koji su spremni da žrtvuju svoje živote da bi sačuvali bezbednost svih građana Srbije.

"Ovim vam kažemo veliko hvala, i vama i vašim porodicima, koje su podnele veliku žrtvu vašeg posla", rekla je premijerka nakon polaganja kamenta temeljca.

Istovremeno dok je ona polagala kamen temeljac za stanove u Nišu, predsednik Aleksandar Vučić položio je kamen temeljac u Vranju, a premijerka kaže da su ona i šef države na istom zadatku - da pokažu brigu o svim građanima, kvalitetu i standardu njihovog života, kao i da se sagleda šta treba uraditi kako bi se pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama pružila perspektiva da ostanu u Srbiji.

"Predsednik i ja smo na istom zadatku i da pokažemo da ispunjavamo obećanja i da naše reči nisu lažne, i da ono što kažemo, ma kakvi god bili izazovi, da zajedničkim snagam uradimo za naše građane", rekla je Brnabićeva.

Kaže da će u prvoj fazi država izgraditi 8.022 stana u Srbiji, od čega će prvih 2.400 biti u Nišu, a danas je položen kamen temeljac za prvih 190 stanova.

Ana Brnabić je rekla da je izgradnja prvih stanova započeta baš u Nišu i Vranju, jer su prema rečima pripadnika službi bezbednosti, tu stanovi bili najpotrebniji.

Podsetila je da je 21. novembra u Nišu postavljen i kamen temeljac za izgradnju Naučno-tehnološkog parka Niš.

"Želimo da Niš bude inovacioni centar Srbije i grad elektronike. Otprlike u isto vreme će biti završena izgradnja Naučno-tehnološkog parka i prvih 190 stanova, pa ćemo ponovo doći ovde da obeležimo useljenje naših najmlađih naučnika i IT kompanija, kao i useljenje prvih porodica naših snaga službi bezbednosti", rekla je premijerka.

Ona je najavila i da će u aprilu u Nišu biti postavljen kamen temeljac za novu zgradu Elektronskog fakulteta koja je bila predviđena projektom još iz 1975. godine.

"Od tada do danas nije počela izgradnja. Mi ćemo početi tu izgradnju i nadam se da će biti završena u mandatu ove vlade. Želimo da damo mladima razlog zašto da ostanu i rade u Nišu", istakla je Brnabić.

Kaže da će Vlada Srbije nastaviti da širi poslovanje Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, ali i da ulaže u niške škole, obdaništa, bolnice...

"Nadam se da će Nišlije da prepoznaju šta smo uradili za Niš, da prepoznaju da Srbija ide napred i da prepoznaju budućnost Srbije", zaključila je Ana Brnabić.

Polaganju kamena temeljca u Nišu prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministarka pravde Nela Kuburović.

Kurir.rs/Tanju/Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track