Najnovije vesti

DAČIĆ POSLE SEDNICE SB UN: Naredne dve godine neće se dovoditi u pitanje rasprave o Kosovu
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

SVI OSUDILI TAKSE

DAČIĆ POSLE SEDNICE SB UN: Naredne dve godine neće se dovoditi u pitanje rasprave o Kosovu

Politika

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je sednica Saveta bezbednosti UN bila važna jer je dogovoreno da tema Kosova ostane na dnevnom redu tog tela kao i da su svi osudili takse koje je Kosovo uvelo na robu iz Srbije i BiH.

Dačić za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da se naredne dve godine neće potezati pitanje da li treba raspravljati o Kosovu, i ta tema biće i dalje na dnevnom redu Saveta bezbednosti UN, rekao je Dačić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA

On je rekao i da su svi osudili takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i BiH, i da je predstavnik Amerike rekao da odmah treba da da budu ukinute, a da je takođe većina osudila formiranje vojske Kosova.

"Mislim da je ovo bila pozitivna sednica Saveta bezbednosti ali ne znači da će odmah rezulitrati povlačenjem taksi. Da li će sve takse biti ukinute ili ne videćemo kakva će biti reakcija na Kosovu, oni svaki dan imaju po deset različtih izjava", rekao je Dačić.

On je ukazao da predsednik Kosova Hašim Tači uvek kad ode u Vašington izjavi jedno, a kad se vrati u Prištinu to je "potpuno druga priča".

Dačić je rekao da su kosovski zvaničnici doveli pregovarački proces u pitanje i da će pritisci na njih biti nastavljeni i ponovio da Srbija neće nastaviti dijalog ukoliko se ne ukinu takse.

On je takođe ukazao da prvi put na sednici Saveta bezbednosti nijedna zemlja nije pozvala druge zemlje da priznaju Kosovo i da se to nikad do sada nije desilo.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA

Dačić se osvrnuo na proteste protiv vlasti u zemlji. Rekao je da se traži da vlasti odgovore šta je njihov plan za Kosovo, dok same vođe protesta nisu dali nikakav odgovor na to pitanje kada im je postavljeno u Briselu.

Dačić je ukazao da su u Briselu upravo pitali predstavnike opozicije Dragana Đilasa i Vuka Jeremića da im kažu koji je njihov plan za Kosovo i oni nisu ništa odgovorili, a kako je dodao demonstranti pitaju sada vlast šta misli o tome.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...