ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Vešala su pretnja i agresija
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Vešala su pretnja i agresija

Politika -

Funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović istakla je danas da ta partija i ona lično osuđuju izražavanje nezadovoljstva na protestima putem iznošenja vešala, ocenjujući da nije reč o nezadovoljstvo već o pretnji i agresiji.

Đjukić Dejanović podseća da je pravo svakog čoveka u Srbiji, kao i u drugim državama da ima svoj politički stav i da ga izrazi, čak i u demonstracijama koje su u skladu sa zakonom, međutim, ponovo pojava vešala koje građane asocira na smrt, strah i užas govori da izražavanje nezadovoljstva poprima jedan karakter izražavanja agresije prema neistomišljenicima.

"I kao što se traži od pripadnika vlasti sasvim osnovano da imaju spremnost na dijalog, da čuju i drugo mišljenje, tako građani verovatno očekuju od učesnika bilo kakvog protesta da ne gađaju jajima institucije koje predstavljaju Srbiju, da ne nose vešala koja asociraju na izuzetno neprijatne događaje. Šta znači taj simbol visibaba na vešalu. Hoće li njihov program rada biti vešala?", upitala je Đukić Dejanović.

Funkcionerka SPS je poručila da ta stranka najoštrije osuđuje takav način izražavanja nezadovoljstva.

"To zapravo nije nezadovoljstvo, to je pretnja, to je agresija, to je i lični ambiciozni stav koji je frustriran i koji se ne može ostvariti na drugi način nego demonstriranjem i širenjem straha", rekla je Đukić Dejanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track