NAJMLAĐI DOČEKALI PREDSEDNIKA SA POGAČOM I SOLJU: Vučić svratio do gazdinstva porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

KAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE

NAJMLAĐI DOČEKALI PREDSEDNIKA SA POGAČOM I SOLJU: Vučić svratio do gazdinstva porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu (FOTO)

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas gazdinstvo porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu, a nakon toga počeo razgovore sa poljoprivrednicima tog kraja.

Porodica Maksimović je predsednika dočekala na tradicionalan način, uz pogaču i so.

Predsednik je obišao farmu sa vlasnikom Mirkom Maksimovićem, sa kojim je razgovaro o tome kako država može da pomogne poljoprivrednim proizvođačima u ovom kraju.

Maksimović je predsedniku sugerisao da je odluka o prelevmanina za mleko "dobra stvar", na šta je Vučić, kroz šalu uzvratio kako će mu zbog izjave koju je dao u Bujanovcu o prelevemanima za mleko "spremiti konopče u Briselu, kada prvi put ode tamo".

"Ali, to je bio moj posao. Mi treba da štitimo naše seljake, a ne briselske", rekao je Vučić.

Maksimović je konstatovao da je govedarstvo jedna od primarnih grana poljoprivrede, a Vučić je izrazio uverenje da će olakšice, kada je reč o izvozu mesa na tržište Turske, pomoći da ta grana poljoprivrede napreduje.

"Preksinoć sam razgovarao sa Erdoganom i zahvalio mu što je povećao uvoz junetine sa 5.000 na 10.000 tona. Sad nam daju da izvozimo i suncekretovo ulje za Tursku i to je sve dobro za našu privredu", rekao je Vučić.

foto: Predsedništvo Srbije

Maksimović je pokazao predsedniku objekat koji je u izgradnji za 150 junadi u tovu i istakao da je jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju poljoprivrednici to što ne mogu da pronađu dovoljno radnika.

Gazdinstvo porodice Maksimović, koje se prostire na blizu 500 hektara zemljišta, poseduje 380 grla stoke, a godišnje proizvede oko 750.000 litara mleka.

Porodica se od 2003. godine bavi uzgojem stoke.

foto: Predsedništvo Srbije

Vlasnici najavljuju proširenje kapaciteta za 150 junadi u tovu.

Sa predsednikom Srbije su i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je prethodno posetio opštinu Opovo, gde je obišao Dom zdravlja i deo izgrađenog puta Opovo-Debeljača.

Posetu Južnobanatskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", nastaviće obilaskom Vršca, Bele crkve, Kovina i Pančeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track